Керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич разом із заступником голови КМДА Валентином Мондриївським та директором Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олегом Половинко презентували платформу, що об’єднає всіх учасників освітнього процесу та відіграватиме роль спеціалізованої закритої соцмережі.

«Київ є лідером впроваджень цифрових технологій у всіх сферах життя, зокрема і в освіті. Потужним рушієм переходу на цифровізацію освіти стали реалії сьогодення, спочатку пандемія, потім війна. Саме тоді зросла роль технічних можливостей для організації дистанційної освіти, і ми в Києві зробили все для того, щоб реалізувати даний проєкт у найкоротший термін та з максимальною ефективністю. В умовах активних бойових дій та ракетних обстрілів стало зрозуміло, що місто все робило правильно у напрямі цифровізації освітнього процесу, і зараз ми, коли очно навчаються лише 44 відсотки школярів, забезпечуємо якісне безперервне дистанційне навчання для решти столичних учнів», – зауважив Валентин Мондриївський.

У кожного учня буде ID-профіль, до якого буде прив’язуватися освітня хронологія та історія навчальної успішності. Платформа також дозволить перевести документообіг в електронний формат, тож освітня документація буде захищена від фізичного знищення та доступна в режимі онлайн. Впровадження системи передбачає комплексну перепідготовку освітніх працівників, що мають пройти курс з опанування системи.