Вранці 2 вересня РФ атакувала Київ балістичними та крилатими ракетами. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його даними, крилаті ракети (потенційно Х-101), найпевніше, були випущені близько третьої ночі з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з Саратівської обл. (РФ). На Київ ці ракети заходили після складних маневрів з південного напрямку. Одночасно з підльотом до столиці крилатих ракет ворог випустив по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М та один ударний БпЛА.

Силами та засобами ППО в повітряному просторі столиці було знищено понад десяток крилатих ракет та близько десятка - балістичних та ударний безпілотник.

Внаслідок ракетного удару в місті сталося падіння уламків в Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, за попередньою інформацією, у Святошинському районі на одному з місць падіння уламків горіли 4 автомобілі, пожежу вже ліквідували.

Також в Святошинському районі сталася пожежа у двоповерховій нежитловій будівлі. Пошкоджено МАФи поблизу станції метро «Святошин», а також вікна будівлі станції метрополітену. Станція працює.

У Голосіївському районі пошкоджений корпус котельні. Пожежу ліквідували.

У Шевченківському районі сталося загоряння на території одного з підприємств.

Станом на 06:25 до медиків за допомогою звернулися двоє дорослих — одного з них госпіталізували.

Ліквідація наслідків ворожої атаки триває. На місцях працюють усі екстрені служби.