mprg1jqd6kwahZ1AjirQ4OLxOzcqBkUH2TzTFcPza5aXjRMT0Fat5aGQBnISupeuw1cMRxY_7eF3wJTqr9Mc9IROl3bV71CPjFjXS05Y3ZtRb1C6HSNcWYtwUOGi_j7oTMU5wcEJGwgzEZACa1g

Вино – один із найпоширеніших алкогольних напоїв у світі. Його отримують шляхом повного або часткового бродіння, виноградного сусла або попередньо роздавленого свіжого білого чи червоного винограду. Внаслідок бродіння кількість алкоголю складає не менше 8, 5 обертів, іноді буває також 7. Правда, тут все залежить від вимог регіону, де виготовляють напій. Він має певну символіку, його купують та вживають для гарного настрою, а деякі навіть вважають, що цей напій дуже корисний для здоров’я.

Пляшечка вина здатна зробити просту вечерю більш вишуканою, додати їй романтичних ноток. Часто бувало, що люди-довгожителі, а саме, ті, кому вдалося дожити до 90, а то й до 100 років, стверджували, що щодня випивають бокал червоного вина. Більше того, в Середньовіччі, коли не було чистої води, його вживали замість неї, а отже, постійно. Зараз його п’ють не лише на свята, а й завжди, коли хочеться розслабитись та отримати порцію гарних емоцій.

Яким буває вино за кількістю спирту

Перш ніж вибирати той чи інший напій, слід знати, які існують різновиди. Коли ведеться продаж вина, його розділяють не лише за кольорами, а саме, червоне, біле й рожеве. Будь-який покупець звертає увагу на міцність продукту. Вона залежить від того, скільки соку використовувалось в процесі приготування. В залежності від цього, вино буває:

·       столовим. Робиться без додавання спирту;

·       кріпленим. В ньому може бути частково присутній спирт- ректифікат;

·       ароматизованим. Тут присутній як спирт-ректифікат, так і сахароза, а також окремі частини різних рослин за спеціальною рецептурою.

Вино також розрізняють за кількістю цукру. В сухому його найменше, приблизно 4 грами на один літр. У напівсолодкому чи напівсухому приблизно 50 грамів. Найсолодшим, відповідно до назви, є натуральне солодке вино.

Яким буває вино за кольором

Тут, здавалося б, все просто. Але варто знати, у чому відмінності між різними видами, та який кому більше смакує:

·       червоне робиться з темних сортів винограду. Отримує характерний відтінок через шкірки ягід, де містяться спеціальні фарбувальні пігменти;

·       біле. Виготовляється, відповідно, із сортів винограду зі світлою шкіркою;

·       рожеве. За принципом приготування нагадує червоне, але містить менше соку. Саме тому колір виходить не таким насиченим.

До вина підходить велика кількість продуктів, а найкраще сир. Якщо потрібно замовити алкоголь: Хліб и Вино.

Зловживання алкоголем шкодить вашому здоров'ю