Кешбек і манібек - це два англійські терміни, які стали частиною нашого повсякденного життя. Їх значення відомо як людям, що працюють у фінансовому секторі, так і звичайним споживачам, які користуються платіжними картками. Це своєрідні магніти, які залучають клієнтів до продукту і мають ключове значення для продажу подальших послуг. А на сайті Tips-mart ви зможете дінатися більше корисної інформації.

Що таке послуга кешбек?

Cashback (ви також можете зустріти запис Cash Back) – це концепція, відома у нашій країні з 2006 року, коли з’явилась можливість користуватися послугою з цією назвою. А у світі це було відомо з 1980-х років. Спочатку функцією повернення грошей користувались громадяни Великобританії та США, потім італійці та чехи почали її використовувати.

Послуга Cashback доступна власникам дебетових карток MasterCard / Maestro та Visa, емітованих банками, які активували додаткову функціональність. Вилучення невеликих сум у рамках повернення готівки можна здійснити в магазинах, супермаркетах та на заправках. Щоб скористатися цією послугою, вам потрібно лише повідомити продавця, що ви хочете зняти певну суму грошей, коли платите своєю карткою. Доказом операції є квитанція із сумою платежу та сумою, що підлягає покупці.

Переваги використання кешбеку

Картка з функціоналом повернення готівки пропонує багато переваг. Їх оцінюють люди, щякі одня використовують платіжну картку. Слід підкреслити, що зняття готівки в рамках цієї послуги, як правило, не вимагає додаткових комісій. Однак іноді стягується додаткова комісія, та вона все ще нижча, ніж за зняття готівки в банкоматі, який не належить банку, з якого надійшла картка. Немає сумнівів, що перевагою цього методу виведення грошей є простота (більшість видів діяльності виконує продавець) та зручність. У багатьох ситуаціях ця функція позбавляє від необхідності шукати банкомат і тим самим економить час. Кешбек – це також безпека – щоб отримати гроші, потрібно використовувати PIN-код.

Обмеження щодо використання послуги повернення готівки

Повернення грошей доступне лише в тому випадку, якщо ви робите покупки у вказаному роздрібному та сервісному пункті. Вирішивши скористатися послугою, ви не можете забути про максимальну вартість вилучених коштів за одну транзакцію. На щастя, ви можете використовувати кешбек кілька разів на день – кожного разу при оплаті карткою за покупки в пунктах, позначених логотипом кешбека.

Що таке послуга манібек?

У свою чергу, згадана вище банківська послуга базується на тому, що банк відшкодовує частину витрат за безготівкові операції. Більшість банків нашої країни вирішили запровадити цю функцію. Прибуток за акцію із поверненням грошей зазвичай становить від 1% до 5%. Це рішення рекомендується людям, які багато подорожують на машині та сприймають повернення грошей як довгострокову інвестицію.

Умови, яким необхідно дотримуватися при використанні повернення грошей

Однак акція із поверненням грошей призначена не для всіх. Для використання потрібно мати платіжну картку, що дозволяє повернути частину витрат. Важливо, що не всі банки пропонують таку послугу, тому для того, щоб мати можливість розраховувати на рентабельність покупок, у вас повинен бути відкритий банківський рахунок у банку, який пропонує цю зручність. Ще однією умовою, на яку ви повинні погодитися, щоб мати доступ до рекламних акцій, може бути згода на отримання реклами від банку. Крім того, деякі банки вимагають конкретних щомісячних надходжень на рахунок та безготівкових операцій. Крім того, різні банки винагороджують різні види операцій і гарантують повернення коштів під час покупок у певному магазині або за встановлену категорію витрат.