Чи то тераса на задньому дворі або просто садова алея, вибір бруківки - це завжди головний біль. Який розмір вибрати? Який колір? Створювати єдину композицію чи мозаїку?

При будівництві та облаштуванні тераси не забуваймо про довговічність матеріалів. Іноді навіть найкрасивіше покриття може виявитися крихким і сприйнятливим до забруднення

Де використовувати бруківку?

Зазвичай її асоціюють з домашньою терасою або тротуаром, але тротуар можна також використовувати як під’їзд до гаража і навіть його внутрішнього простору. А компанія https://garantspecbud.com.ua/ соже замостити бруківкою цілу дорогу. З цього матеріалу легко побудувати міцні сходи або зручну стоянку. Завдяки тому, що це надзвичайно універсальний будівельний матеріал, на ринку ви можете знайти широкий асортимент різної структури, товщини, кольору та міцності.

Як правильно вибрати матеріал?

Залежно від того, для чого буде використовуватись бруківка, вас будуть цікавити різні її параметри. Не існує чіткої відповіді на питання, яка тротуарна плитка найкраща.

Яка бруківка для під’їзду?

Дорога - це місце, яке інтенсивно використовують важкі автомобілі, тому вибір бруківки особливо важливий тут, якщо ви хочете насолоджуватися під’їздом роками. Одним з ключових аспектів є товщина, яка повинна бути не менше 6 см для легкових автомобілів або 8 см для вантажних. Варто пам’ятати, що бруківка морозостійка, тому ви можете впевнено видаляти сніг взимку.

Якщо проїзд крутий, можна вибрати модель з нековзною поверхнею. Буде практично вибирати плитку з великою площею. Між елементами може рости трава, або ви можете покрити вільний простір камінчиками.

Яка бруківка для тераси?

У випадку з терасами естетика відіграє більшу роль, ніж міцність. Тераса часто є великим полем для творчого бачення власників або професіоналів, які розкладуть бруківку. Ви можете вибрати цікавий візерунок, оформити рівну поверхню або навіть зробити напис. Порівняно з, наприклад, плиткою, бруківка набагато міцніша. Використовуючи мийку під тиском, терасу також легко підтримувати в чистоті.

Яка бруківка для гаража?

Інтер’єр гаража також можна покрити бруківкою. Найважливіший аспект тут - міцність матеріалу. Як і у випадку з під’їзною дорогою, в цьому випадку також потрібно звернути увагу на товщину, тому що машина буде стояти на цьому місці багато годин.

Яка бруківка для тротуару?

Якщо він буде використовуватися переважно для прогулянок, можна використовувати дещо тонший варіант товщиною 4 см, але в містах через інтенсивне використання часто використовується бруківка товщиною 6 см. Якщо ви плануєте прокласти садову алею, можна розглянути модель нестандартної форми, наприклад, імітуючу справжнє каміння. Пам’ятайте, однак, що це рішення підходить для коротких ділянок, тому що з довшими тротуарами зростає складність облаштування незвичайних форм.