Вже давно початкуючі і професійні музиканти в Києві і в Україні вважають за краще замовляти усе необхідне онлайн, і настання пандемії лише збільшило попит на інтернет-покупки з доставкою. Але не усі залишаються задоволеними таким досвідом, і головна претензія - ця низька якість продукції. Спочатку будь-який магазин музичних інструментів заявляє про те, що продає висококласні товари від відомих брендів, але в діяльності замовник може отримати гітару, флейту, саксофон або піаніно дуже сумнівного походження.

Причому іноді клієнт помічає проблеми вже після закінчення 14-денного терміну, впродовж якого згідно із законом можна повернути або обміняти товар. Лайфхаки від представників ColorSound, магазин гітар, духових, клавішних, ударних і аксесуарів допоможуть провести ретельну перевірку інструменту після отримання.

Серйозний підхід до оцінки якості товару

Отже, якщо ви наважилися звернутися у віртуальний музичний магазин і отримали своє замовлення, треба дуже відповідально віднестися до аналізу інструменту :

1. Перевірити упаковку - вона має бути фірмовою і без ушкоджень.

2. Переконатися в цілісності товару. Оглянути треба кожну деталь на предмет наявності сколов, подряпин, відсутніх елементів, не до кінця забарвлених частин і так далі

3. Порівняти зовнішній вигляд і характеристики з описами і фотографіями, представленими на сайті продавця. Незначні відмінності в кольорі допустимі, але іноді магазин відправляє зовсім не той товар, який ви замовляли.

4. Подивитися, чи є офіційна гарантія з друком і термінами. Тривалість дії гарантійного талона повинна співпадати з тією, що вказана на сайті.

5. Знайти серійний номер і логотип фірми-виробника.

6. Оцінити властивості матеріалу - навіть на дотик і на вигляд легко відрізнити натуральну деревину від другосортної сировини.

7. Проаналізувати звучання - це найскладніший, але необхідний етап. Якщо самостійно зробити це не виходить, можна попросити знайомого професійного музиканта.

магазин музичних інструментів в Києві

Насправді ще до того, як купити ту або іншу модель гітари, скрипки, піаніно або синтезатора, треба переконатися в надійності постачальника. Солідний магазин музичних інструментів в Києві або будь-якому іншому місті повинен мати тривалий період роботи на ринку, зручний сайт, регулярно оновлюваний каталог, детальні описи товарів і реальні позитивні відгуки.