Ремонт квартир краще довірити професіоналам, які надають якісні послуги від косметичного до ремонту під ключ з індивідуальним підходом до кожного клієнта. Окремою спеціалізацією таких компаній є монтаж світильників. А перед цим слід відвідати магазин світильників, де можна люстри купити, розглянувши ;широкий асортимент найсучасніших моделей.

Як зробити якісне освітлення

Звернувшись до професіоналів, можна уникнути помилок неправильного розташування світильників та перетворити квартиру на комфортне місце відпочинку.

Існують чотири види освітлення:

  • верхні люстри;
  • верхньосередні торшери, настінні бра або настільні світильники;
  • нижньосередня робоча зона над стільницею на кухні та світильники біля ліжка;
  • нижній декор підлоги за рахунок вмонтованих у плінтуси точкових світильників.

Як розрахувати освітлення в кімнаті

Відвідуючи магазин люстр, зверніть увагу на вибір плафонів та ламп. Вибираючи лампи, обов'язково звертають увагу на потужність, світловий потік та колір. Не менш важливим фактором, що впливає на освітленість, є оздоблення стін та колір меблів.

Яку люстру підібрати для освітлення кімнати?

Вибираючи люстри для кімнат, потрібно визначитись із призначенням самого приміщення. Існують такі різновиди світильників для кімнат:

  • люстра для залу є основною і виконує освітлювальну функцію. Здебільшого її компонують із настінними бра;
  • освітлення у передпокої має бути потужним, враховуючи відсутність природного світла. Може бути представлене у вигляді настінних світильників;
  • люстра для спальні покликана надавати комфорт та заспокоювати, тому вона не повинна бути потужною;
  • дитяча кімната повинна бути добре освітлена, тому зазвичай використовують два типи люстр: основну та місцеву.

Актуальні новинки освітлення квартири

Все більшу популярність стала набирати система розумного освітлення, яка автоматично може регулювати рівень світла в квартирі та включати чи вимикати лампи за голосовою командою чи через датчики руху. По суті, вона складається з двох компонентів – це електронна система управління та освітлювальні прилади.