Ще на етапі планування сайту, потрібно визначити основні критерії розкрутки ресурсу. Саме завдяки цьому у майбутньому ви витратите значно менше зусиль на оптимізацію сайту.

Основні фактори успіху просування сайту

Найважливішим чинником є оптимізація сторінок та мета-тегів. Потрібно визначити основні запити та ключові слова у вашій галузі, здійснити їх пошук, аналіз та з’ясувати семантичне ядро. Стежте за гармонією між створеним вмістом для користувачів та мета-тегами. Вичерпна і покрокова інструкція розкрутки сайту доступна у цій статті: https://seo-creative.com/blog/seo-prosuvannia-yak-rozkrutyty-sayt/. Нижче ми виділимо основні чинники.

Якісний контент сайту та комфортний дизайн

Сайт повинен складатися з якісного та унікального контенту, який зацікавить багатьох користувачів Google.

Пошукова система віддає перевагу оригінальним зображенням на відповідну тематику. Вони повинні мати відповідну назву до тематики, заповнені параметри Title та альтернативний текст ALT.

Вміст відео на сторінках підвищить шанси потрапити у ТОП пошукової системи. Отже, щоб просувати сайт, потрібна внутрішня оптимізація та якісний контент.

Межі оптимізації сайту

Доволі часто можна натрапити на типові помилки ранжування сайту. Молоді SEO спеціалісти вважають, що надмірне переповнення текстів ключовими словами виведе їх на перше місце у Google.

Насправді, все зовсім не так. Це призведе до того, що пошукова система зачислить ваш сайт до фільтра спамерів. А вибратися з-поміж найгірших – доволі складно. У вашого ресурсу впаде кількість відвідувань, а відповідно – рейтинг.

Сторінка з якісними та унікальними мета-тегами

Сайт повинен складатися зі сторінок, які наповнені якісним контентом. Створюйте сторінки, які позиціонуватимуться на чітко визначені запити. Кількість ключових слів у тесті не повинна перевищувати 2%. Така схема охопить значну кількість запитів у пошуковій системі.

Потужний хостинг та тривалість завантаження сторінок

Одними з найважливіших чинників просування сайту є правильне функціонування сайту та швидкість його завантаження. Щоб потрапити у ТОП пошукової системи, потрібно досягнути показника 90 на аналізаторі Google. Та все ж таки намагайтеся бути кращими та досягайте 100.

Тривалість завантаження сторінок залежить від хостингу. Для кращого функціонування швидкості сайту, потрібен потужний хостинг та внутрішня оптимізація сайту: стиснення розміру зображень та статистичних файлів.

Соціальні мережі для розкрутки сайту

Важливим аспектом просування сайту є розкрутка його у соціальних мережах. Публікація статей, товарів та інших продуктів на найпопулярніших платформах Facebook, Instagram, Twitter. Закликайте до дій користувачів сайту словами «Поділитися» та «Подобається». Це приведе значно більше цільової аудиторії та покращить рейтинг.

SEO аудит сайту

Повний аналіз сайту допоможе побачити помилки при оптимізації та націлить на його вдосконалення. 

Отже, чим скоріше ви проведете SEO оптимізацію та просування сайту, тим швидше він вийде у ТОП пошукової системи.