Думок щодо харчування кішок стільки ж, скільки і їх власників. Інформацію про те, як насправді має виглядати харчування, знайти важче. Якщо ви задаєтеся питанням, як правильно годувати свого кота, нижче наведено кілька порад, які допоможуть вибрати найкращий корм і подбати про здоров’я вашого вихованця. Якщо ви перейдете в інтернет зоомагазин, його консультанти порадять вам який корм буде найкращим для вашого улюбленця.

Здорове харчування кішок

Вирішуючи взяти кота, ви також несете відповідальність за його життя і здоров’я. Щоб утримувати свого вихованця в хорошому стані, ви повинні в першу чергу добре його годувати. Але тут виникає питання: добре, це як? Звісно, не нагодувавши його залишками з вашого столу! Багато хто вважає, що людська їжа буде найкращою для домашньої тварини, насправді вона може зашкодити їй. Спеції, багато інгредієнтів і ступінь обробки корму, швидше за все, не підійдуть вашій кішці.

Ритм прийому їжі протягом дня

Кішки є природними мисливцями, тому постійний доступ до миски з їжею їм не корисний. Постійна їжа змусить кішку перестати відчувати голод і їсти занадто багато, що в свою чергу призводить до зайвої ваги, ожиріння і багатьох захворювань, викликаних таким станом організму. Найкраще давати їжу 1-2 рази на день, приблизно в один і той же час. Ласощі та закуски також слід вживати в помірних кількостях.

Індивідуальні переваги або задоволення потреб

Якщо ви живете зі своєю кішкою, ви напевно помітили, що деякі інгредієнти поглинаються за хвилину, а інші можуть залишатися в мисці протягом тривалого часу. У кішок є свої смакові уподобання і їм непогано слідувати. Однак слід подбати про те, щоб їжа для кішок з специфічним смаком відповідала потребам організму. У разі проблем зі здоров’ям, зокрема зі шкірою та волоссям, варто використовувати специфічні інгредієнти, які підтримують функціонування організму.

Що повинен містити якісний корм для домашніх тварин?

Вибираючи корм, ви повинні мати на увазі кілька важливих моментів. Їжа повинна вгамовувати голод і забезпечувати певними поживними речовинами. Перш за все, це повинні бути м’ясні продукти, кішки – м’ясоїдні тварини, вони їдять більше м’яса в природі, ніж собаки, тому їх також потрібно годувати ним вдома. Білки з м’яса повинні складати більше половини їжі, наступні 25-30% повинні складати жири, а вуглеводи не повинні перевищувати 8%. На практиці найкраще вибирати м’ясні продукти з невеликим додаванням овочів і фруктів. Ви також повинні не забувати читати етикетки та фактичний склад їжі, а не лише слідувати за назвою.