Економити на спальному місці не можна, адже від якісного сну залежить настрій і здоров'я. Особливо це стосується підлітків, тому що найактивніше зростання припадає на вік від 11 до 16 років. У цей період особливо важливо забезпечити дитину якісним спальним місцем, щоб уникнути проблем з поставою і не тільки. Тож якщо плануєте облаштовувати кімнату підлітка, саме час зайти на сайт і придбати якісні матраци Київ зі знижкою в iнтерент-магазинi MatraSon.

Особливості пружинних матраців

Основою таких матраців є блок пружин – Pocket Spring і Боннель. У першому випадку кожна пружина не залежить від свого сусіда, таким чином поверхня як би "підлаштовується" під особливості тіла. Боннель – блок залежних пружин, де всі складові з'єднані між собою. Через таку конструкцію матрац не може забезпечити ортопедичний ефект і підлаштовуватися під вигини відпочиваючого. Але до його переваг відноситься низька ціна.

Безпружинний матрац

Наповнювачем таких виробів є різні матеріали, у дорогих моделях – природні, у дешевих – синтетичні. Найчастіше безпружинні матраци мають багатошарову конструкцію.

Головні переваги таких спальних місць:

  • екологічність і гіпоалергенність;
  • ортопедичний ефект;
  • немає пружин – немає скрипу і іншого шуму;
  • довговічність;
  • антистатичність.

Всі ці переваги актуальні для матраців з дорогим наповнювачем, таким як меморі-піна, латекс, кокосова койра і т. д., але не дешевий пінополіуретан. Останні моделі прослужать набагато менше якісних безпружинних матраців, ще до їх недоліків відноситься поглинання вологи. Вони вбирають воду немов губка і очистити їх в домашніх умовах дуже складно. Також існує думка про токсичність пінополіуретану, тому що він складається з продуктів нафтохімічної промисловості. Але останній недолік поки не має під собою наукових обґрунтувань і є тільки приводом для розмов.

Який матрац обрати? Відповідь однозначна – якісний. Сучасні матраци Pocket Spring та безпружинні моделі з дорогим наповнювачем забезпечують ортопедичний ефект і відмінно підходять для підлітків.