Ми живемо у сучасному світі, де мода змінюється кожного сезону, а нові тренди вражають своїми рішеннями. Вже давно минув той час, коли кросівки були доречними лише в спортзалі. Люди всього світу щодня впевнено крокують у кросівках в одну ногу з часом та загальним стилем. Отож, дізнаємося, які кросівки зараз в моді серед жінок та чоловіків.

1.Громіздкі кросівки.

Ці кросівки з нарочито масивною підошвою набули популярність як серед хлопців, яким цей стиль придає мужності та впевненості кроку, так і серед дівчат, які примудряються комбінувати таке взуття з романтичними сукнями. Такий тренд ніби підкреслює, що комфорт та внутрішня свобода важливіші, ніж загальноприйняті погляди на стиль та красу.

2.Класичний лайфстайл.

Впізнаваємі моделі відомих брендів Adidas Superstar, New Balance, Converse, Nike Air залишаються поза конкуренцією. Як запевняють їх виробники, не всі кросівки створені задля фітнесу та спортзалу, є й такі, що купляються заради комфорту та естетики на кожен день.

3. Кросівки – шкарпетки.

Немає сумніву, що ця модель кросівок свого часу наробила багато епатажу та галасу. Проте сьогодні цей футуристичний гібрид кросівок і шкарпеток можна зустріти де завгодно.

Взувши подібні кросівки, ви вб'єте відразу двох зайців: гарантуєте собі перевірену роками зручність і зарекомендуєте себе людиною, яка по-справжньому знає сенс у якісних речах. Виникає питання, під що ж можна взувати спортивні кросівки? Як виявилося, справжні цінителі смаку носять їх як на вихід, так і на кожен день. Жінки підбирають під цю пару взуття сукню, спідницю – олівець та пальто, а чоловіки залюбки вдягають із кросівками як вузькі, так і класичні джинси.

Купити кросівки стало справою обов'язковою, незалежно від полу та віку, цей вид взуття полонив весь світ. Проте, так як прекрасна половина людства за своєю природою полюбляє красиві туфлі та босоніжки на підборах, то кросівки за повсякденне взуття частіше мають все ж чоловіки. Звідси виникає ще одне питання – яке чоловіче спортивне взуття можна носити щодня? Влітку, це, безумовно, можуть бути кеди та мокасини, або ж туфлі, виконані в спортивному стилі. У зимній період часу багато дизайнерів пропонує утеплені кросівки. Тут важливо не економити, та підібрати собі якісну пару взуття. Зимні кросівки повинні відштовхувати вологу, а матеріал підошви має включати до свого складу спеціальні добавки, які не дадуть йому затвердіти на холоді.

І якщо з вибором свого взуття до кінця цього року ви вже визначилися, то, скоріш за все, вам буде цікаво дізнатися про нові тренди у модному світі кросівок, які підготували дизайнери на 2019 рік. Відомі Versace, Burberry, Gucci, Stella McCarntney, Dolce Gabbana та Balenciaga вже анонсували основні напрями стилю, який через півроку стане іконою моди для багатьох людей. Хочеться порадувати прихильників громіздких кросівок - ваші улюбленці залишаються на хвилі успіху! Проте масивні підошви доповнили високі борти взуття, й тепер кросівки чимось нагадують ботильйони. Знавці моди від Prada презентували жіночі кросівки на підборах, які зовні схожі на чоботи зі шнурками, а дизайнери Gucci здивували кросівками – капцями, у яких ви не зможете займатися спортом, проте завжди будете відчувати себе, як вдома. Незмінним стилем залишилися класичні кеди та сліпони, підошви яких виробники зробили трохи товстіше, аніж у минулому сезоні.

Отож, коли ви придбаєте вподобану пару, пам’ятайте, що існують канони того, як правильно доглядати за новими кросівками.

Правило 1. Не носіть одну пару кожен день!

Як би сильно вам не подобалися новенькі кросівки та наскільки ідеально вони б не підходили під будь-який образ, носити щодня одну і ту ж пару не варто. Причому за цілком практичною, а не модною причиною - навіть після недовгого носіння всередині них з'являється волога, ймовірність неприємного запаху підвищується, як, втім, і ймовірність швидшого зносу.

Правило 2. Прати – обережно!

Якщо ви вирішилися на машинне прання , пам’ятайте, що воно підходить лише для моделей кросівок із штучних матеріалів, а взуттю з натуральної шкіри або замші може завдати шкоди.

Правило 3. Зберігайте форму!

Перед тим як ставити сушитися «випрані» кросівки, набийте їх непотрібним папером або старими газетами. Ця нехитра порада допоможе взуттю не деформуватися, збереже його первісну форму і до того ж дозволить висохнути куди швидше.

Правило 4. Обробка спеціальними засобами.

Не забувайте обробляти улюблені кросівки захисним складом перед виходом з дому. Ці засоби дійсно працюють, але лише в тому випадку, якщо ви застосовуєте їх як профілактичний засіб – уже зіпсованій парі вони навряд зможуть допомогти.

І останнє - незважаючи на те, які кросівки ви обираєте, пам’ятайте, що всі вони потребують догляду та бережливого ставлення, бо не тільки доповнюють ваш стиль, а й відображають цілий світогляд!