Кожен автомобіліст стикався з ситуацією, що автомобіль не заводився після тривалого простою на морозі, і доводилося просити знайомих «прикурити». І, незважаючи на те, що сьогодні купити акумулятор (Київ) так просто, достатньо просто перейти на сайт: https://makb.com.ua/ (подбор аккумулятора по марке авто киев), все одно це питання залишається незмінним. А вся справа в тому, що часто автомобілісти допускають ряд помилок під час вибору і купують поганий акумулятор, який підводить їх.

Чи потрібна заміна старого акумулятора?

Перш ніж вирушити в магазин, потрібно переконатися, чи дійсно потрібна заміна існуючого АКБ. Природно, якщо стартер не хоче робити навіть половину обороту, тоді з бортовою мережею явно біда. Але не завжди проблема криється саме в акумуляторі. Природно, якщо пристрій вже прослужило протягом більше 2 років, тоді можна сміливо ставити діагноз природного зносу. При цьому сучасні моделі за умови правильного догляду можуть прослужити до 9 років, в цей час не втратити свої початкові характеристики.


Якщо ваш акумулятор на морозі перестав працювати, тоді потрібно спробувати його спочатку відігріти, а тільки потім провести повну зарядку. Але обов'язково враховуйте, що спочатку акумулятор повинен бути відігріти. Після цього зніміть батарею, що зможе зробити кожен, тому що для сучасних автомобілів не потрібно спеціального інструменту, перевірте цілісність корпуса. Якщо акумулятор лопнув або здувся, тоді можна сміливо йти і купувати новий акумулятор.

Якщо він цілий і неушкоджений, тоді можете віднести батарею в тепле місце. Але потрібно пам'ятати, що абсолютно кожен АКБ потрібно заряджати час від часу, навіть якщо ви купили найсучаснішу модель. І пам'ятайте, що автомобіль може перестати їхати не тільки через погану роботи акумулятора, але також і по ряду інших:

  • може згоріти реле бензонасоса і не подавати паливо в мотор;
  • стартер працює несправне при збитої центрівці, тому може споживати дуже багато енергії;
  • погана регулювання системи запалювання;
  • масло занадто загусло і не дає двигуну прокручуватися.

Що робити, щоб двигун працював без проблем?

Якщо ви хочете виключити будь-які проблеми з запуском силового агрегату, тоді потрібно подбати про все заздалегідь. Щоб виключити причиною акумулятор, тоді потрібно своєчасно проходить регулювання, використовуючи масло високої якості і заправляючись лише на перевірених заправках. Перед тим як почнуться морози, потрібно заїхати на сервіс, щоб вам правильно вибудували систему запалювання, перевірили генератор і стартер, стан клем на проводах і т.д.


Коли спостерігаються суворі морози, тоді ідеально буде провести установку передпускового підігрівача двигуна. Це обов'язково зможе заощадити час на запуск автомобіля, якщо за вікном відмітка досягає 40С. У будь-якому випадку, купуйте тільки надійні і сучасні АКБ від відомих брендів. Менеджери завжди допоможуть зробити правильний вибір.