Килими переживають справжній ренесанс. Люди знову оцінили їх якості. Правильно підібрана модель підкреслить інтер’єрі зробить кімнату цікавою.

Вони можуть бути різнобарвними або однотонними, гладкими або візерунковими, традиційними або сучасними, з коротким або довгим ворсом. Вибір їх величезний. З одного боку, такий широкий спектр можливостей дає майже невичерпні варіанти - легко знайти модель, яка ідеально доповнить кімнату, з іншого - легко розгубитися. Щоб знайти ідеальний килим, потрібно детально вивчити тему. Килими, що пропонуються компанією Klasttuft, можна розділити за матеріалом, з якого вони виготовлені, технологіями виготовлення, стилем та походженням.

Натуральні чи штучні килими

Основна роздільна лінія для килимів - це матеріал, з якого вони виготовлені. Він може бути природним і штучним. У першій групі знаходяться вироби з вовни, бавовни та шовку, у другій - поліамід, поліпропілен, акрил або віскоза. Хоча штучне на думку людей вважається гіршим, це не відповідає дійсності. Багато з них більш стійкі до стирання, відрізняються високою якістю. Вони також мають безсумнівну перевагу перед природними - зазвичай дешевші, а в той же час деякі штучні виглядають як натуральні. Наприклад, акрилові килими виглядають як шерстяні - м’які і дуже добре утримують тепло. Вони також є гарантією яскравих і виразних кольорів. Тож якщо ви шукаєте модель із сильним відтінком, акрил буде хорошим вибором.

У свою чергу, віскозні килими імітують шовк і мають неслизьке дно. Кольорові віскозні волокна відрізняються своїм блиском, саме тому вони ідеально відповідають стилю гламур. Вони привносять в інтер’єр трохи сяйва та смаку розкоші.

Серед натуральних килимків моделі із джуту користуються великою популярністю. Вони мають неповторний природний і трохи сирий вираз, чудово відповідають скандинавським, бохо та сільським інтер'єрам.

Також є вовняні моделі, які не брудняться і приємні на дотик. Єдине, що потрібно пам’ятати, це те, що вони не рекомендуються страждаючим алергією. Вони доступні у багатьох стилістичних версіях.

Килим зі стилем

Матеріали, безперечно, визначають вигляд килимів. Другий надзвичайно важливий фактор - стиль. У цьому відношенні найцінніші перські килими. Вони прикрашали підлоги будинків століттями, хоча спочатку їх частіше вішали на стіни. Сучасні особи, безумовно, простіші та доступніші. Вони підходять до багатьох інтер’єрів - від сучасних до промислових. В даний час дуже популярні килимки в марокканському стилі. З одного боку, вони ідеально відповідають інтер'єрам у нью-йоркському стилі, з іншого - оформлені як бохо.

Люди, які шукають позачасових рішень, повинні розглянути смугасті килими. Цей універсальний візерунок відмінно працює в будь-якому стилі. Ефект затишку надають не менш популярні овчини. Звичайно, мова йде про штучну шкіру, яка може мати навіть значні розміри.