Власний бізнес - прагнення №1 для впевнених в собі професіоналів. І головне в цій справі - відповідальність, послідовність, грамотний підхід. Тому відразу ж після офіційної реєстрації підприємства необхідно подбати про найважливіші моменти діяльності. В тому числі, про організацію бухгалтерського обліку. Послуги бухгалтера для підприємців надають, в тому числі, аутсорсингові компанії. Це означає, що не обов'язково наймати фахівця в офіс: укладіть контракт з однією з таких фірм, щоб бути спокійним за фінансові справи власної компанії.

Аутсорсинговий бухгалтер для ФОП відповідальний за цілий перелік завдань:

  • Ведення фінансової документації.
  • Складання звітів, а також їх подачу до контролюючих органів.
  • Нарахування податків для оплати.
  • Заповнення книги обліку доходів і так далі.

На окрему увагу заслуговують консалтингові послуги, які пропонують аутсорсингові бухгалтерські компанії. Юридичний консалтинг, фінансовий консалтинг, аналіз поточного фінансового становища Вашого підприємства - кожну з цих завдань може виконати аутсорс-фахівець.

Як формується вартість бухгалтерських послуг?

Величезну роль в цьому питанні відіграє система оподаткування: спрощена або загальна. Також важлива специфіка діяльності Вашого підприємства, наявність співробітників під Вашим підпорядкуванням і так далі. Не забувайте про те, що вартість бухгалтерського обліку безпосередньо залежить і від індивідуальної цінової політики компанії, в яку Ви звертаєтеся. Тому порівняйте різні пропозиції, перш ніж приймати остаточне рішення.

Коли платити бухгалтеру? Це теж залежить від політики тієї чи іншої компанії. Деякі фахівці вважають за краще брати аванс наперед, безпосередньо після підписання договору. Інші ж - практикують післяплату. Обговоріть це питання на початковому етапі співпраці.

Підводячи підсумок всього вищепереліченого, можемо з упевненістю сказати: навіть підприємцю не слід економити на послугах кваліфікованого бухгалтера. Своєчасне звернення до фахівця допоможе уникнути ряду проблем, пов'язаних з простроченої сплатою податків, неправильним складанням звітів та несвоєчасної їх подачею в органи контролю. Тому навіть якщо Ви не плануєте наймати співробітника в штат, обов'язково скористайтеся послугами аутсорсингових компаній. Це - оптимальне рішення для малого та середнього бізнесу.