Кондиціювання повітря стає все більш поширеним вибором не тільки в офісах або громадських будівлях, а й в приватних будинках. Все більше і більше людей хочуть насолоджуватися свіжим і прохолодним повітрям протягом року і вважають за краще забезпечити якісне кондиціонування повітря. Однак, щоб робота системи кондиціонування повітря була задовільною, важливо вибрати правильне рішення. Дізнайтеся, що потрібно враховувати при покупці кондиціонера.

SPLIT чи портативний кондиціонер?

Приймаючи рішення про покупку кондиціонера, ви повинні спочатку вирішити, який тип пристрою буде правильним. Для домашнього використання:
кондиціонери SPLIT;
портативні моделі.

Перші постійно кріпляться (к стене, на стелі і т. д.), тому їх також називають стаціонарними. Портативні пристрої дуже прості в установці, оскільки вони не вимагають монтажу на стінах або вікнах, ви також можете змінити їх розташування в міру необхідності. Наприклад, кондиціонер може працювати в вітальні вдень ​​і в спальні вночі. Однак стаціонарний кондиціонер набагато ефективніший і зручніший у використанні.

Інші відмінності між цими двома типами включають в себе:

  • робочий шум - пристрої SPLIT тихіші, тому що найгучніший елемент знаходиться поза приміщенням;
  • спосіб видалення теплого повітря - система кондиціонування повітря SPLIT робить це автоматично, а в разі переносних пристроїв необхідно подбати про видалення теплого повітря, наприклад, через вікно;
  • енергоспоживання - стаціонарні кондиціонери в даний час призначені для ефективного і раціонального використання енергії, тому вони дешевші в експлуатації;
  • портативність - стосується тільки портативного кондиціонера, який можна перевозити навіть між будинками (наприклад, взяти з собою в свій літній будинок).

Типи кондиціонерів SPLIT

Більшість інвесторів, які мріють про кондиціонер у будинку, вибирають пристрої SPLIT. Вони бувають декількох варіантів. Ви можете обрати:

  • настінний - найчастіше вибирається, внутрішній блок монтується у верхній частині стіни;
  • касетний - його установку слід враховувати при оздобленні житлових інтер'єрів, оскільки він «захований» в стелі, що впливає на дуже хороший розподіл повітря по всьому інтер'єру;
  • підлоговий, стельовий або підложно-стельовий - ці рішення найчастіше використовуються в невеликих комерційних і громадських приміщеннях, але також можуть використовуватися і вдома;
  • канальний - про встановлення такої системи також варто задуматися при будівництві будинку або капітальному ремонті, тому що це складна установка, яка розподіляє охолоджене повітря в усі приміщення.

Однак кондиціонер - це не тільки приємна температура в будинку протягом усього року, але також і очищення повітря, і іонізація, що робить його набагато більш здоровим і безпечним серед іншого для алергіків. Багато сучасних моделей мають такі властивості, але перед покупкою варто перевірити це.