Тема перевірки надійності підрядника з ремонту - дуже важливе питання, пов’язане з пошуком професіоналів. З цим питанням ми звернулись до фахівця компанії https://remont-expert.if.ua/. Надійність підрядника можна перевірити кількома способами, які коротко описані нижче.

  • Скільки часу компанія присутня на ринку - чим довше компанія працює, тим більше їй можна довіряти. Ви повинні знати, що ринок ефективний та швидкий в усуненні фірм-одноденок. Тому перше, що варто перевірити - це час роботи даної компанії. Ви можете шукати таку інформацію в Інтернеті. Варто також запитати самого підрядника, як довго він працює на ринку.
  • Відгуки - спробуйте шукати думки про компанію в Інтернеті чи серед друзів. Існує велика ймовірність того, що компанія, яка працює на ринку тривалий час, матиме багато відгуків.
  • Портфоліо - хороший підрядник охоче хвалиться своїми досягненнями та налагоджує контакт із клієнтами, які користувалися його послугами в минулому. Тому обов'язково попросіть в обраного підрядника портфоліо для ознайомлення. Це можуть бути фотографії завершених робіт та контакти колишніх клієнтів. З вашої точки зору особливо цінним є можливість зв’язатися з іншими клієнтами та спитати про якість, терміни, ціни та будь-які проблеми, що виникли.
  • Гарантії та страхування - варто запитати у підрядника, чи надає він такі послуги. Це часто недооцінений момент, але про нього варто пам’ятати. Він дає можливість вимагати компенсації (наприклад, будівельна катастрофа відбудеться внаслідок помилки підрядника).
  • Договір - завжди вимагайте від підрядника типовий договір. Обов’язково прочитайте його зміст та визначте, чи він захищає ваші інтереси. Хороший підрядник легко підписує контракт, що захищає обидві сторони. Що стосується тінистих компаній, вони уникатимуть підписання договору. Це слід розглядати як сигнал про зміну підрядника. Договір повинен містити інформацію про терміни завершення робіт та окремих його етапів. Договірні штрафні санкції, які можуть стягуватись у випадку затримок, є хорошим рішенням.
  • Фінанси - якщо підрядник розпочинає роботу з передоплатою, це не є хорошим знаком. Солідна компанія повинна мати запас грошових коштів, який дозволить їй принаймні розпочати і виконати кілька етапів запланованих робіт. Крім того, весь процес фінансування інвестицій повинен бути точно визначений у договорі. Особливо, коли інвестиції великі і дорогі.
  • Спільна мова - ви будете довго працювати з підрядником. Ось чому варто зустрітися, поговорити і побачити, чи є між вами порозуміння. Під час зустрічі варто поговорити про інвестиції та обговорити ключові елементи. Якщо на цьому етапі є якісь конфлікти, варто розглянути іншого підрядника.

Кожен із перерахованих елементів дозволяє перевірити достовірність підрядника. Не ігноруйте жодних сигналів та аналізуйте ситуацію. Навіть невеликі сумніви можуть дати вам чітке уявлення та врятувати від багатьох проблем.