Квадроцикли - це автомобілі для аматорської їзди в складних умовах бездоріжжя, які все більше і більше людей вирішують купити. Тому варто з'ясувати, які бувають квадроцикли, яку кваліфікацію потрібно мати, щоб кататися на них і що враховувати при їх виборі. Якщо ви вирішили квадроцикл купити львів пропонує широкий вибір.

Що таке квадроцикл?

Квадроцикли, також відомі як всюдиходи, являють собою відкриті чотириколісні транспортні засоби для прогулянкової їзди в складних умовах. Вони не мають кабіни водія. Надійний квадроцикл можна також використовувати в гірничорятувальних, сільськогосподарських, лісових і армійських цілях.

Для них характерні великі шини зі зниженим тиском для полегшення пересування по складній місцевості і положення водія, який повинен їх осідлати. Крім того, варто знати, що квадроцикли діляться на легкі і звичайні.

Квадроцикли, як і автомобілі, повинні мати номерний знак, дозвіл і політику відповідальності перед третіми особами - в іншому випадку вони можуть пересуватися тільки по позначених лісових дорогах, а рух по дорогах загального користування, в зоні руху або в зоні проживання заборонено. Застрахований квадроцикл не може виїжджати на автомагістралі і швидкісні шосе. Незалежно від того, де ви катаєтеся, у вас повинен бути шолом.

Спорт, відпочинок, крос - види квадроциклів

Квадроцикли можна розділити на 3 основні типи:

  • спортивні;
  • розважальні;
  • кросові (також відомі як позашляхові).

Спортивні квадроцикли відрізняє об'єм двигуна (який може становити від 600 до 1000 куб. см), посилена конструкція, що витримує навантаження при стрибках і повний привід. Вони підходять для їзди по болотах з нерівним покриттям, але в основному призначені для швидкої їзди по хороших дорогах. Велика потужність двигуна не рекомендується людям, які вибирають свій перший квадроцикл. Тим більше, що їх найчастіше використовують під час різних змагань.

Для тих, хто тільки починає, розроблені прогулянкові квадроцикли, які є одними з найпростіших моделей. Об'єм двигуна прогулянкових квадроциклів не перевищує 200 куб. см, а привід тільки на задню вісь. Вони призначені для їзди по лісі або дорогах з твердим покриттям (їздити на них комфортно), але можуть викликати проблеми на пагорбах або вибоїнах. Також зверніть увагу, щоб впускні канали до фільтрів і карбюратора були розміщені якомога вище - інакше двигун може вийти з ладу при русі по глибокій багнюці або калюжах.

Квадроцикли для бездоріжжя, також відомі як позашляховики, впораються з більш тривалими поїздками по важкодоступній місцевості. Як і спортивні квадроцикли, вони оснащені приводом 4х4, посиленою підвіскою з великим кліренсом і об'ємом двигуна від 300 до 995 куб.