Рішення за замовчуванням на Різдво - це, звичайно, жива ялинка, але цей вибір має стільки ж переваг, скільки й недоліків. Натуральна ялинка, безумовно, буде більш пишною і наповнить квартиру свіжим, лісовим ароматом. Довговічність - головна перешкода. Рослина не може виживати поза природним середовищем занадто довго. Таким чином, з плином часу вона втрачає свою естетичну цінність, а падаючі голки можуть зробити в приміщенні багато безладу. Саме з цих причин штучні ялинки набирають популярності.

Штучні ялинки - найкраща альтернатива

Варто зазначити, що вони мають багато переваг, і не обтяжуються вищезазначеними недоліками. То які основні переваги штучних ялинок?

Інвестиція на роки

На перший погляд, ви можете прийти до неправильних висновків щодо вартості ялинок. Адже штучні дерева в середньому вдвічі дорожчі, ніж живі дерева. Однак не слід забувати, що зрізане дерево - це рішення лише на один рік. Через кілька тижнів його слід винести назовні і спалити. Ви також можете виявити, що вам доведеться викинути його раніше через його поганий стан. З іншого боку, штучна ялинка - це рішення на довгострокову перспективу. Використовувати її можна не один рік.

Величезна різниця в довговічності

Живе дерево виглядає вражаюче і пахне красиво, але не уникнути, що рано чи пізно воно просто висохне. Якщо хтось не хоче займатись його утилізацією щороку, йому слід звернути увагу на штучну ялинку. У цьому випадку потрібно лише дотримуватися кількох простих правил. Після закінчення сезону свят дерево слід упакувати в картонну коробку і зберігати в сухому місці з помірною температурою.

Зручне зберігання

Різниця в довговічності також приносить ще один аргумент на користь штучних ялинок. Що ж, живі дерева щоразу вимагають великих зусиль. Вирішуючи поставити природну ялинку, зазвичай ви повинні зайнятися нею особисто. Окрім вашого часу та витрат на пальне, також можуть бути витрати, пов'язані з очищенням автомобіля. Більше того, ви не впевнені, з якого джерела береться ялинка. Саджанці з незаконної рубки можуть швидко перехворіти і висохнути. Однак у випадку штучних ялинок ви можете організувати все в Інтернеті, не виходячи з дому, і ялинка буде служити довгі роки. Все, що вам потрібно буде зробити - це витягнути коробку, вибрати прикраси і почати прикрашати гілки.

Привабливий зовнішній вигляд

До переваг штучних ялинок можна віднести їх естетичні якості. Сучасні вироби оманливо схожі на справжні рослини. Тому ви можете сміливо зважитися на таке рішення і провести сімейні канікули в спокої, замість того, щоб все ще турбуватися про падіння голок.