До появи в Україні приватних геріатричних установ стареча неміч, хвороби, вікові та хронічні захворювання призводили до того, що старість лякала. Приватний будинок для людей похилого віку в Харкові доводить, що старість може бути золотою добою життя.

Умови життя

Пансіонат розташований недалеко від центру Харкова, але в екологічно чистій частині. Сучасна будівля охороняється, що гарантує безпеку пенсіонерів та інвалідів. Поруч є зупинки громадського транспорту, стоянка – родичі можуть в будь-який зручний час відвідувати своїх близьких, забирати їх на вихідні і свята.

Постоялець може вибрати для проживання одно- і багатомісні номери – просторі, світлі. Чистоту забезпечує персонал будинку пристарілих. Співробітники регулярно роблять вологе прибирання, кварцування, провітрювання. Комфортну температуру і вологість повітря підтримують системи клімат-контролю.

Санвузли і ванні кімнати обладнані поручнями, спеціальними пристосуваннями, що полегшують і страхують пенсіонерів під час гігієнічних процедур. Відеоспостереження допомагає контролювати безпеку мешканців і персоналу.

Харчування і прогулянки

Правильне, збалансоване харчування – одне з важливих критеріїв життєзабезпечення. Різноманітне меню, смачні і легкозасвоювані страви готують професійні кухарі. Меню на кожен день розробляє дієтолог-геронтолог. Раціон створюється з урахуванням індивідуальних призначень дієтолога і побажань мешканців.

Паркова зона розпланована з урахуванням пересування людей з обмеженими моторними можливостями. Вона обладнана зручними лавками, альтанками.

Дозвілля

Для підтримки психоемоційного стану, відновлення дрібної і великої моторики, когнітивних здібностей застосовуються спеціальні реабілітаційні програми, які в ігровій формі допомагають людям похилого віку залишатися активними. Вони можуть:

  • займатися творчістю, рукоділлям;

  • грати в настільні ігри;

  • дивитися улюблені телепередачі і фільми.

Перебування в пансіонаті урізноманітнюють спільні свята, зустрічі з цікавими людьми, відвідування друзів, родичів.

Медичний патронаж

Однією з найнеобхідніших послуг будинку престарілих є медичний супровід, моніторинг стану. Медсестри стежать за дотриманням призначень лікарів, чергують вночі, вимірюють життєві показники – тиск, температуру, рівень глюкози крові.

Провести осінь життя в комфорті реально. Треба подзвонити по телефону або зареєструватися на сайті, і менеджер проконсультує, що потрібно зробити, щоб оформити проживання в пансіонаті «Тепло любих» https://domprestarelyh.com.ua/ua/cities/harkov в Харкові.