Так уже склалося, що в Радянському Союзі ванни робилися без розеток. Просто вважалося, що не було необхідності встановлювати електричні точки саме в цих приміщеннях. У жодній «хрущовці» не було ванної кімнати з доступом до електромережі. Все пояснювалося дуже буденно і просто: не було тих електроприладів, які необхідно включати в ванній. Та й за правилами безпеки необхідні були спеціальні захищені пристрої. Їх в Союзі знайти було просто не реально. А сьогодні купити якісні вимикачі і розетки ви можете, перейшовши за посиланням https://www.enext.ua/ в інтернет-магазин електротехнічної компанії «E.NEXT», яка пропонує комплексні електромонтажні рішення, виготовлення та поставку щитового обладнання.

На сьогоднішній день розетки у ванній кімнаті - це не розкіш, а необхідність

У будинку є безліч приладів, які регулярно включають у ванній. Крім пральної машини, використовуються різні фени, бритви та інше. Тому навіть старі будинки потребують розеток. Сучасні ремонти роблять уже з урахуванням побажань господарів. Раніше електрики вельми скептично ставилися до розеток у ванній через постійну вологи, бризки та інше.

Електричні розетки встановлювати у ванній кімнаті не просто можна, а необхідно. Але треба розуміти, що будь-які розетки ніяк не підійдуть для експлуатації. Всі вони повинні мати захисну кришку від бризок. Перед покупкою не зайвим буде поцікавитися у продавця про ступінь захисту від зовнішніх факторів.

Захист повинен становити ІР44, по можливості вище

Якщо розетки будуть використовуватися з потужними електричними приладами, то найкраще об'єднати разом з УЗО. Номінал витоку електричного струму повинен становити не менш як 10 мА. Також потрібно звернути увагу на місце розташування електричних точок. Адже вони повинні знаходитися близько до електричних приладів. Також потрібно враховувати розташування комунікацій, кранів і душових кабін щодо розеток. Зручно, звичайно, якщо у вас акрилова кутова ванна, але тим не менш, розетки слід встановлювати подалі. Якщо розетки розміщуються на невеликій відстані від підлоги, то необхідно усвідомлювати можливість потопу. Щоб уникнути замикання, потрібно монтувати розетки на висоті не менше 20 сантиметрів.

Це лише кілька порад, які допоможуть вам уникнути проблем і поломок. При правильному підході до завдання, ви зможете повноцінно використовувати всі принади технічного прогресу.