реставрація ванни

Пошарпана, знебарвлена ​​і подряпана ванна виглядає не найкращим чином. Якщо ви не збираєтесь замінювати її новою, варто її оновити. Це змусить ванну повернути колишню пишність і зробить процес купання задоволенням. Якщо вам потрібна реставарція ванни Івано-Франківськ пропонує такі послуги від імені спеціалізованої компанії.

Заміна ванни на нову - це досить великі витрати, і до того ж це пов’язано з громіздким ремонтом кімнати. Тому варто спробувати оновити ванну самостійно. Це не складно, хоча це займе певний час. Однак задоволення гарантоване. Крім того, ви можете надати поверхні трохи кольору - тобто пофарбувати її в будь-який колір. Однак пам’ятайте, що у випадку з емальованою ванною (сталевою чи чавунною) застосовується інший спосіб, ніж коли у вас є акрилова.

Видаліть дрібні подряпини на акриловій ванні за допомогою полірувальної пасти. Однак перед використанням поверхню слід відшліфувати наждачним папером. Для цього використовують наждачний папір різної товщини зерен (наждачний папір на водній основі) - перед використанням його потрібно змочити. Спочатку використовується грубозернистий папір (П-600), а потім більш дрібнозернистий (від П-800 до П-2500). Коли ви ідеально розгладите поверхню ванни, висушіть її. Потім шліфуйте полірувальною пастою, поки вона не стане глянцевою. Існують також спеціальні набори для догляду за акриловими поверхнями.

Усуньте більші пошкодження рідким акрилом, який слід поєднати з затверджувачем. Також ви может перидбати готові набори для ремонту акрилу з інструкціями щодо їх застосування. Краще вибрати продукт того ж виробника, з якого походить ванна, звичайно, якщо він має це у своїй пропозиції. Тоді ви будете впевнені, що білий відтінок на відремонтованій ділянці буде таким же, як і колір решти поверхні ванни.

Однак, щоб прикрити дрібні сколи та тріщини у емальованій ванні, використовуйте емаль. Її легко нанести пензлем, а повний затвердіючий ефект відбувається протягом 24 годин.

Вартість ремонту набагато нижча, ніж придбання нової ванни

Ванна у кольорі, про який ви мрієте

Пофарбувати ванну не складно, ви можете успішно виконати цю роботу самі. Для фарбування можна використовувати спеціальну поліуретанову фарбу. Широкий асортимент фарб дозволяє правильно вибрати колір. Однак перед тим, як ви почнете роботу, відсутню емаль слід заповнити шпаклівкою, а все внутрішнє покриття ванни зашкурити.

Перед фарбуванням акрилову ванну також потрібно правильно підготувати - необхідно усунути пошкодження. Потім наносимо два шари грунтовки (другий з інтервалом близько 6 годин, що дозволить першому шару висохнути), а потім основну фарбу. Через 12 годин повторюйте фарбування. І грунт, і фарбу для основного фарбування слід ретельно змішати з затверджувачем, щоб в отриманій емульсії не було бульбашок повітря. Перш ніж розпочати фарбування ванни, почекайте 10 хвилин, щоб інгредієнти добре поєдналися. Пам’ятайте, поліуретанова фарба шкідлива, тому слід працювати із захисною маскою та рукавичками.