В мегаполісах країни у нескінченному потоці автомобілів все частіше з’являються мотоцикли. І це зовсім не дивно: в умовах обмеженого місця в паркінгах, гаражах, та навіть на міських дорогах байк (особливо компактний і легкий) ідеально впорається з незручностями. А багатьом байкерам вдається навіть окреме місце для «залізного коня» не шукати – при правильному виборі габаритів мотоцикл прекрасно стає в гаражі поряд з автомобілем чи навіть у коридорі приватного будинку.

Але як бути, якщо ви новачок в мотосвіті? Яку модель вибрати для міста, щоб забути, що таке пробки хоча б на теплий сезон? В цьому допоможе наша стаття.

Яким має бути мотоцикл для міста

Основні вимоги до такого байку:

  1. Компактність.
  2. Хороша робота на низьких обертах.
  3. Маневреність і слухняність в умовах обмеженого простору.
  4. Економна витрата палива.
  5. Яскравий колір для помітності і безпеки водія.

Сюди варто також додати і стокову вихлопну систему, адже зараз є кілька законопроектів і петицій щодо обмеження рівня шуму в так званих спальних районах. Тому ніяких «прямотоків» чи тюнінгованого вихлопу в місті не потрібно.

5 найкращих мотоциклів для міста

Перейдемо до вибору наших моделей:

  1. Loncin JL200 – симпатичний та компактний мотоцикл для міста і не тільки. Одноциліндровий чотиритактний двигун потужністю 15 к. с. під управлінням 6-діапазонної МКПП досить урівноважено працює на низьких обертах, а витрата палива у змішаному циклі складає всього лише 2,3 л. Посилена передня підвіска з телескопічною перевернутою вилкою добре поводить себе на складних ділянках дороги, а задня маятникова підвіска з моноамортизатором робить ямки та горбочки практично невідчутними. Цей мотоцикл, а також аксесуари та шолом до нього ви можете знайти на сайті інтерне-магазину FoxWell motors.
  2. Yamaha YBR 125 – вічна класика, яка підійде і на роль першого байка, і – транспорту для мегаполісу. Він надзвичайно компактний, тихий, маневрений, економічний і настільки легкий, що за необхідності його можна перенести в руках на складних ділянках дороги. При цьому максимальна швидкість YBR 125 110 км/год. робить його універсальним не тільки для міста, а й для міжміських поїздок. Єдиний нюанс: пілоту зі зростом вище середнього буде трохи незручно. А з пасажиром та багажем на дальніх поїздках йому вже буде важкувато.
  3. Honda CB400 SF – ще один культовий мотоцикл. Модель випускається ще з 1992 року, і з кожним наступним поколінням стає все більш сучасною. До того ж саме цей байк офіційно випускається для японських мотошкіл, що явно свідчить про його слухняність та надійність. CB400 SF – абсолютно універсальний, він підійде як для міста, так і для подорожі навколо світу. Потужність його двигуна 58 к. с. , і це при об’ємі всього 399 куб. см! Крім надзвичайно надійного двигуна, модель вирізняється легкістю в догляді та обслуговуванні, урівноваженим характером роботи на низьких обертах та економною витратою пального.
  4. BMW G310R – підійде тим, хто хоче, щоб байк у будні був його міським транспортом, а у вихідні – мотоциклом, який не підведе навіть у лісі чи на легкому бездоріжжі. Потужності 34 к. с. буде достатньо в обох випадках, а зручна посадка та надійна підвіска гарантують комфортні поїздки як на роботу, так і на вікенд. Єдиний недолік цього варіанту – надто форсований двигун. Щоб підкорити його силу і бути впевненим у місті, доведеться дуже добре освоїти керування.
  5. Wels Impulse – компактний байк у спортивному стилі. Зовні він дуже нагадує культовий Yamaha R1, але об’єм його двигуна всього лише 250 куб. см, що робить його значно «спокійнішим», ніж легендарний прототип. Мотоцикл доволі компактний, виглядає сучасно і помітно, має хорошу динаміку на низьких обертах.

Вибираючи мотоцикл для міста, віддайте перевагу моделі, яка буде найбільш зручною та комфортною саме для вас. Звертайтесь у магазин FoxWell: тут ви знайдете сучасні та комфортні байки і аксесуари для них.