Будівельні роботи проводяться сьогодні у великій кількості міст. Однак дуже важливо звернути увагу на один момент. Коли немає деяких дозвільних документів, об’єкт нерухомості не вдасться збудувати, у вас не вийде ввести його в експлуатацію. Для бізнесу це дуже погана новина.

На щастя є такий варіант, який називається «будівельна амністія». Що означають ці 2 слова на практиці? Мова йде про просту процедуру, котра допоможе легалізувати зведений будинок. Та й до того ж вдасться легалізувати різні прибудови.

Будівельна амністія в 2021 році – це питання, яке цікавить велику кількість людей. Якщо ви один з них, то радимо уважно ознайомитися із цим матеріалом: https://unidoc.com.ua/ua/stroitelnaya-amnistiya/. Саме у цьому розділі вдасться знайте необхідну інформацію. Без знання усіх тонкощів нічого не вийде.

Є певний порядок, згідно із яким проходить оформлення будівельної амністії:

  • спершу треба розробити технічний паспорт
  • потім розробляють технічний звіт
  • виконується реєстрація спеціальної декларації

Розглянемо перший пункт цього списку. У технічному паспорті обов’язково має бути відмітка, що об’єкт звели самовільно. Хвилюватися вам не доведеться, таку роботу виконують лиш кваліфіковані інженери, які пройшли сертифікацію.

А що ми знаємо про технічний звіт? Так називають спеціальний документ, який підтверджує: так, інженер вже виконав обстеження конструкції. Даний етап є обов’язковим, якщо на об’єкті є господарські будівлі, причому площа останніх має бути не менше ніж 100 «квадратів».

І яка ще декларація потрібна? Мова йде про документ, який підтверджує: об’єкт вже готовий, його можна вводити в експлуатацію. Тільки у цьому разі можливе використання нерухомості за її прямим призначенням.

Додамо, що конкретному об’єкту обов’язково присвоюють поштову адресу. При цьому вам видадуть довідку (цим займається орган місцевого самоврядування). Важливу роль грає і реєстрація права власності. Після цього кроку у вас буде на руках Витяг із реєстру.

В режимі онлайн у вас вийде розрахувати, скільки ж буде коштувати узаконення будинку.