Мембранні (діафрагмові) насоси є ідеальним рішенням для доставки будь-якої кількості матеріалу при відносно низькому тиску. Зазвичай вони зносостійкі, оскільки не мають поршня, що рухається через циліндр, а просту пластикову діафрагму, яка рухається з боку в бік, що дозволяє переносити середовище. Можливо, ви нарешті вирішили, що діафрагмовий насос - це правильний вибір для ваших потреб, тож настав час дізнатися, як його вибрати і з яких матеріалів він повинен бути створений.

Продуктивність діафрагмового насоса

Вони можуть перекачувати матеріал від одного до сотень літрів за хвилину, залежно від:

  • загального розміру мембранного насоса;
  • фізичних властивостей перекачуваного середовища;
  • відстані, на яку він повинен всмоктувати середовище, та відстані, на яку він повинен його перекачувати;
  • подачі повітря.

Вибираючи насос, важливо переконатися, що він працює при 50% свого максимального потенціалу при нормальному використанні. Якщо ж він працює з половиною максимальної потужності, то повинен працювати тривалий час без ретельного обслуговування. Продуктивність кожного мембранного насоса повинна бути вказана в літрах на хвилину в посібнику з обслуговування. Це значення завжди надається для вільного потоку води, без з'єднань, при певних умовах температури та тиску.

З чого складається мембранний насос?

Моделі доступні з різних матеріалів. Найпоширеніші варіанти включають корпус насоса та матеріал діафрагми. Найчастіше зустрічаються насоси з алюмінію, поліпропілену або нержавіючої сталі. Ціна мембранного насоса з поліпропілену є найдешевшим рішенням за умови, що він добре підібраний для даного середовища. Для деяких середовищ необхідно використовувати насоси з дещо іншого матеріалу - нержавіючої сталі або ацеталю.