Внутрішня скульптура користується набагато меншим інтересом, ніж живопис, фотографія чи графіка. Тим часом авторські скульптури можуть надати інтер'єру унікальності більше, ніж інші форми мистецтва. Однак слід визнати, належне її відображення не є легким завданням.

У порівнянні з живописом чи фотографією цьому предмету потрібно набагато більше місця, щоб представити всі її якості. Адже це просторова композиція, призначена для перегляду з усіх боків, яка приймає різні розміри та форми. Деякі з них високі та стрункі, інші - широкі та низькі. Предмети рідко бувають «нейтральними» у виразі - вони чуттєві чи релігійні. Абстрактні - виняток, але їх небагато. Пошук варіанту, який ідеально впишеться в простір, може викликати клопоти через обмежену пропозицію на ринку. Однак варто докласти зусиль, щоб створити по-справжньому оригінальну та вишукану композицію.

Скульптури в інтер’єрі

Вони поділяються не лише за темою, яку вони представляють, а й за технікою виконання. Найпопулярнішими є бронза, гіпсові відливки з каменю, наприклад, мармуру та дерево. Гіпсові та кам’яні предмети пошкодити дуже просто. Дерев’яні найпростіші для показу. Зазвичай вони досить легкі, падіння не означає необоротного пошкодження. Найпоширеніші дерев'яні витвори мистецства зображують святих.

Незалежно від типу презентації та матеріалу, такий виріб асоціюється з розкішшю. Її найкраще розміщати у великих квартирах та будинках, переважно сучасних, але також класично мебльованих. Такі предмети слід вводити на основі контрасту. Класичні мінімалістичні  будуть чудово виглядати як в мінімалістичній квартирі, так і в стильному приміщенні.

Правильна виставка скульптур

Їх слід розміщувати у чітко видимих ​​місцях. До таких типів місць належать:

  • кабінет;
  • книжкова шафа;
  • їдальня;
  • вітальня.

Також кінець коридору стане чудовим фоном для експозиції. Пам’ятайте, що не треба розміщувати занадто багато меблів та інших елементів навколо скульптури, адже вона повинна мати місце для огляду. Великі стійкі моделі можна розмістити прямо на підлозі. Та переконайтесь, що вона не тремтить, коли хтось проходить повз. На постаменті зазвичай розміщують менші вироби. Він повинен бути простим, без прикрас, нейтрального кольору. П'єдестал в тому ж кольорі виглядає добре. Він також повинен бути стійким і досить важким. Якщо вам треба встановити об’єкт з фрагментованими, дрібними елементами, то постамент повинен бути досить широким, щоб фігура не виходила за межі своєї основи.

Вони виглядають так само добре на меблях, наприклад, комодах або полицях. Однак не ставте близько до країв, переконайтеся, що меблі досить міцні. Ніші – ідеальний варіант. Їх додатковою перевагою є можливість виділити скульптуру. Невеликі предмети найкраще зберігати в вітринах. Ви не тільки забезпечите їм безпеку таким чином, а й захистите від пилу.