Насправді стає страшно, коли бачиш плаваючі в океані гори пластику. Стає страшно, коли на очі трапляються сюжети про загиблих через пластикове сміття тварин. Хочеться дійсно вигукнути: «Люди, зупиніться!» Нам пора припинити так безтурботно ставитися до природи і жити тільки сьогоднішнім днем. За нами прийдуть наші діти, тому важливо, якою ми залишимо для них планету. Почати можна з малого. На сайті https://sinumpp.com/ пропонується безпечний для навколишнього середовища одноразовий посуд. Він виготовлений з паперу, тому розкладається в природі дуже швидко на відміну від важкого і шкідливого пластику.

У кожній країні і кожному місті діє величезна кількість ресторанів, барів, кафе, інших закладів, в яких продаються прохолодні напої. Практично всі вони використовують для подачі пластикові трубочки. Зовсім невелика трубочка після кількох хвилин використання потрапить в сміття, потім буде похована в землі або викинута в океан. Вона використовується всього кілька хвилин, але на розкладання їй буде потрібно 500 років!

Відповідальність несе кожен

Мабуть, найстрашніше в тому, що ми не звикли брати на себе відповідальність. Ми можемо не смітити на вулицях, не кидати сміття в річку або море. Ми навіть можемо прибирати за іншими. Однак лише одиниці з нас готові не створювати сміття. Але ж ми дійсно можемо відмовитися від пластикових пакетів, посуду і трубочок, замінивши їх на безпечні паперові вироби. Якщо це зроблять ресторани, кав'ярні, бари та інші заклади, світ стане справді чистішим. Виробники сьогодні пропонують екологічно чисту продукцію за прийнятною ціною. Можливо паперова продукція коштує трохи дорожче пластикової, проте незначно. Крім того, все це швидко може окупитися. Так що від усіх нас сьогодні залежить - наскільки живою і чистою завтра буде наша планета.

Що стосується паперових трубочок, представлених на зазначеному вище сайті, вони дійсно дуже зручні і естетично привабливі. Вони відрізняються достатньою щільністю, тому не розмокнуть при використанні. Те ж стосується і паперових одноразових тарілок. Мало того, 1% від продажів компанія направляє в благодійний фонд, який фінансує різні екологічні програми.