Хребет і м'язи спини випробовують впродовж дня серйозні навантаження. Особливо неприємними фахівці рахують ударні дії, які людина випробовує при бігу і стрибках, і підняття тяжкості. Негативно позначається на стані хребетного стовпа тривале перебування в незручній позі. Усі ці дії практично неминуче призводять до різних розладів м'язової системи і особливо опорно-рухового апарату, що включають виникнення серйозних проблем з хребтом. Цих неприємностей можна уникнути, якщо правильно вибрати і регулярно використати ортопедичний матрац високої якості.

Що таке ортопедичний матрац і кому він потрібний

Ортопедичним матрацом прийнято називати виріб, що дозволяє людині під час сну приймати найбільш зручну позу. Матрац ідеально розподіляє навантаження і гарантує повноцінний відпочинок, оскільки хребет приймає природне положення, внаслідок чого наслідки неадекватних навантажень, які він випробовує вдень, нівелюються. Людина в такій зручній позі отримує максимальний комфорт, сон стає спокійним, глибоким і тривалим, що благотворно позначається на працездатності і настрої.

Секрет такої благотворної дії цих виробів полягає в особливостях будови. Матрац спеціально влаштований так, що тіло займає найбільш зручне і природне положення. Деякі вироби мають зони різної жорсткості, що додатково підвищує функціональність. Тому купити матрац 160х200 Київ відмічає як найбільш природне рішення для безлічі людей, що мають які-небудь проблеми з хребтом, бажають запобігти їм або просто отримати можливість повноцінного нічного відпочинку.

Ортопедичний матрац в першу чергу потрібний тим, для кого великі навантаження на хребет впродовж дня знайомі не з чуток. Особливо актуальна ця проблема для представників наступних професій :

  • водії-далекобійники;
  • продавці-консультанти, вимушені багато часу проводити на ногах;
  • важкоатлети і пауерліфтери;
  • бігуни на довгі дистанції;
  • вантажники і багато інших.

Велику користь принесе ортопедичний матрац і усім іншим людям - просто для комфорту під час сну і отримання справжнього задоволення від відпочинку. Варто розуміти тільки, що якщо людина має значні проблеми зі спиною, ортопедичний матрац використати в якості лікувального засобу не вийде - тут треба записуватися на прийом до лікаря. Але для профілактики цей виріб підходить ідеально.

Види ортопедичних матраців

Виробники поставляють в торгові мережі матраци двох видів : пружинні і безпружинні, такі, що називаються так через відсутність в конструкції пружин. Пружність виробу надають наповнювачі. Найчастіше якісні безпружинні матраци коштують дорожче.

Пружинні матраци діляться на вироби з незалежними пружинами, кожна з яких поміщена в окремий мішечок, і з пов'язаними. Матраци із залежними пружинками дешевші, але мають ряд недоліків, декілька що обмежують сферу застосування. Незалежні практично повністю позбавлені недоліків, але дорожче.

У виробах використовуються різні наповнювачі. Найчастіше це пенополиуретан (поролон), кокосова койра і натуральний латекс. Споживач має можливість вібрати матрас в розмірі 160х200 із каталозу https://magdek.com.ua/matrasi/matrasy-160-200/ інтернет магазину "Магдек" по трьох мірах жорсткості: - м'які, середньою і високою.