Ви вважаєте що сьогодні, коли безкоштовна доставка піци функціонує в кожному великому місті, вас вже нічим не здивує це блюдо? Піца Біла Церква доставляється у будь-який час і у теплому вигляді. Вибір видів піци в меню просто величезний, а ціни доступні!

А що ви скажете про відкритий пиріг, вартість якого перевищила позначку в три з половиною тисячі євро?

Саме в таку вагому суму обійшлося стандартне по вазі і габаритам блюдо, яке один заможний пан, що проживає в Римі, вирішив подати до столу своїй коханій дівчині. Блюдо, призначене для підкорення серця красуні, отримало звичну основу з приготованого традиційним способом тіста, на якому була присутня досить незвичайна начинка. Судіть самі - хіба ікра, копчена сьомга, оленина, лобстери і пластинки їстівного золота часто зустрічаються в піці?

Безсумнівно, смак у страви, що отримав назву «Рояль 007» на честь культового персонажа Джеймса Бонда - знаменитого шпигуна, вийшов вельми специфічним. Але думаємо, що як мінімум щедрість і винахідливість чоловіка, що здогадався приготувати таку страву, не залишилася неоціненої його дівчиною.

Але якщо ви думаєте, що на цьому цікаві історії, пов'язані з цією стравою, закінчилися, то ви серйозно помиляєтеся.

Так, одного разу кухарі італійського міста Пезаро спекли ще дорожчу піцу, вартість якої склала 50 тисяч євро. Правда, в даному випадку вона мала вигляд стрічки, що розтягнулася на цілих 240 метрів. 25 майстерних кулінарів робили це блюдо, яке увійшло в книгу рекордів Гінесса, цілу добу. Вважаємо, жителі міста добре запам'ятали 3 листопада 2003 року, коли цю страву роздавали всім бажаючим. Вважаємо, жоден відвідувач цього заходу не прийшов додому голодним.

А ось діаметр найбільшої піци класичної круглої форми становить 37,5 метрів

Такий величезний корж приготували в Південній Африці. Важко підрахувати, скільки калорій містило це блюдо, якщо однією лише солі в його складі налічувалося 90 кілограмів!

Але і москвичам є чим здивувати в плані незвичайності

На одному з днів міста в столиці спекли піцу у вигляді карти. Всі ключові магістралі і місця міста були викладені шматочками шинки, сиру або оливками.

Ну і, нарешті, варто розповісти ще про одну американську хитрість – спеціальну коробку «PowerPizza». Це картонна коробка, призначена для носіння ноутбука, яка виглядає так, як звичайна упаковка для піци. Такий винахід, на думку американців, призначений вберегти техніку від злодіїв. Втім, будь-якої інформації про зниження кількості крадіжок поки не надходило.