Навряд хоч комусь подобається платити зайві гроші. А робити це регулярно? Фактично, щоденно? Звичайно, дуже важливо своєчасно виявляти такі зайві витрати, адже це допомагає зберегти значно більші кошти, аніж ті, що можуть бути витраченими на моніторинг та аудит.

Досить часто така ситуація виникає навколо споживання електроенергії, коли зайві витрати, без яких цілком можна обійтись, накопичуються у значну додаткову суму в рахунку на оплату електрики. Запобігти цьому можна за допомогою аудиту, який надає, наприклад, Криворізька Енергетична Компанія https://kr-energo.com/.

Як виконується моніторинг?

Моніторинг та аудит електромереж — комплексний процес, що починається зі встановлення на точці вводу реєструючої апаратури — контролеру, що фіксує параметри повного споживання підприємства. Далі необхідним етапом є дослідження електричних процесів, що відбуваються безпосередньо на окремих підмережах та одиницях обладнання за допомогою переносних реєстраторів, що під’єднуються вже до розподільних щитків. В процесі моніторингу збираються та реєструються параметри навантаження у кожній точці, що дозволяє проаналізувати отриману інформацію у реальному часі та дійти висновку відносно поточної ефективності споживання з поданням результатів через наочні графіки та діаграми.

Що дозволяє виявити енергоаудит?

Отриманий за час моніторингу масив даних може багато чого сказати про стан споживання електроенергії на вашому підприємстві. Наприклад, за його результатами ви зможете:

  • Виявити ті підмережі та одиниці обладнання, що викликають надмірні витрати через несправності чи помилкові налаштування.

  • Отримати додаткову економію за рахунок перерозподілення навантажень по тарифним зонам.

  • Оптимізувати за часом робочий графік та спланувати своєчасне технічне обслуговування.

  • Попередити майбутні несправності на обладнанні, які будуть помітні за збільшенням споживання електроенергії.

  • Провести реалістичну оцінку раніше втіленим заходам з енергозбереження.

  • Знизити загальні витрати електроенергії, тим самим збільшуючи прибутки.

Також під час проведення електроаудиту спеціалістами виконується оцінка якості надання послуг з електропостачання для отримання повної картини роботи електромережі вашого підприємства. Це дозволяє комплексно вирішувати різні проблеми та підвищувати прибутковість.