Волога та вода у будь-якому її прояві та інтенсивності досить негативно впливають на будівельні матеріали та будівництво загалом. Вплив дощу, роси, капілярних та підводних вод – усе ще впливає на зносостійкість та довговічність фасаду та будинку в цілому.

Крім того, волога сприяє розвитку різноманітних неприємних мікроорганізмів всередині та ззовні приміщення, які негативно позначаються не лише на естетичній привабливості будинку, а також – шкодять здоров’ю людини.

Тому в сучасному будівництві використовується як обов’язковий елемент – гідроізоляція та гідрофобізатор, залежно від особливостей того чи іншого будинку.

Гідрофобізатор – це розчин спеціального призначення в будівництві, який покликаний захистити матеріали від негативного руйнівного впливу вологи та прямого потрапляння води. Саме завдяки використанню цього матеріалу вдається продовжити строк експлуатації будівель будь-якого призначення вдвічі.

Матеріал зменшує всмоктуваність води як прямої, так і капілярної, підвищує стійкість до негативного впливу атмосферних чинників; протистоїть хімічній та біологічній корозії. Гідрофобізатор збільшує коефіцієнт морозостійкості та тим самим сприяє збільшенню експлуатаційного терміну будівлі. Розчин протистоїть утворенню темного наліту на мінеральній основі та запобігає утворенню соляного білого нальоту на фасаді будинку.

Принцип дії гідрофобізатора полягає в тому, що сополімери, які містяться в його складі можуть проникати всередину мінеральної основи та під час висихання утворювати полімерну плівку, яка блокує капіляри будівельного матеріалу. Що важливо, стіни оброблені гідрофобізатором зберігають паропроникність й забезпечують нормальний повітрообмін всередині будинку.

Торгова марка німецьких будівельних матеріалів STO розробила власний гідрофобізатор Ispo – Fassadenschutz BS 290, який використовується для фасадних робіт – зменшує проникнення води та шкідливих речовин, які в ній містяться в поверхню фасаду; регулює вологість та збільшує електричний опір будівельних матеріалів.

Гідрофобізатор Ispo – Fassadenschutz BS 290 має високу проникність, надійно захищає стіни будинку від негативного впливу води та несприятливих погодних умов і при цьому забезпечує хороший повітрообмін; завдяки його використанню, отримуємо здоровий комфортний мікроклімат всередині будинку та чистий сухий фасад