Дидактичні матеріали для НУШ: готуємося до навчання

До початку нового навчального року залишилися лічені дні. І у батьків цьогорічних першокласників виникає все більше запитань щодо НУШ та актуальних нововведень освітньої реформи. Наприклад, чи справді навчання в початковій школі більше нагадує розважальну гру? Як обладнання для 1 класу НУШ відрізняється від обладнання для 2 класу НУШ? І навіщо першокласникам програмовані роботи та дидактичний матеріал для моделювання алгоритмів?

Вибір товарів для початкових класів зараз просто величезний — з його повним асортиментом можна ознайомитися в інтернет магазині НУШ (приклад за лінком). Постачальники шкільного обладнання постійно оновлюють асортимент, забезпечуючи заклади освіти всім необхідним для впровадження інноваційних методів навчання та дотримання концепції нової української школи.

Обладнання для кабінетів початкових класів

Якщо коротко, то все обладнання для початкових класів, яке наразі рекомендоване МОН для кабінетів молодшої школи, можна поділити на наступні категорії:

  • Дидактика (дидактичні матеріали для 1 класу НУШ, дидактичні матеріали для 2 класу НУШ тощо — за кожною з освітніх галузей).
  • Стем обладнання для класу НУШ (навчальні роботи, конструктори, інтерактивна техніка, готові набори для дослідів).
  • Загальне обладнання, витратні матеріали та електронні освітні ресурси (мультимедійні комплекси, БФП, телевізор, класні дошки тощо).
  • Меблі для учнів і вчителя та стенди для початкової школи.

Особливості обладнання для 1 класу нової української школи

Найбільш помітна особливість навчального обладнання для першокласників — це спрямованість переважно на взаємодію учнів із вчителем та учнів між собою, а не просто для демонстрації вчителем.

Дидактичний матеріал для 1 класу НУШ — основа освітнього процесу: яскравий, сучасний, виготовлений з екологічних матеріалів. Усе це робить його цікавим і привабливим для дітей і мотивує до навчання, яке в першому класі проводиться переважно в формі гри.

Яке обладнання необхідне за програмою першого класу? Основні навчальні засоби за освітніми галузями:

  • Математична — обладнання для знайомства з основними арифметичними діями, поняттями часу, ваги, об’єму, вивчення геометричних тіл: терези з важками, рахункове намисто та палички, демонстраційні механічні та пісочні годинники, набори геометричних фігур.
  • Мовно-літературна й іншомовна — все для письма й читання на початковому рівні. Окрім традиційних віял букв, каси букв і знаків, мовного лото, карток зі словами й зображеннями предметів і набору таблиць з каліграфії, сюди ж входять й інтерактивні книги та борди.
  • Природнича — дитячі географічні карти, глобуси, мікроскопи, набори для дослідження розвитку рослин, навчальні колекції та гербарії.
  • Мистецька — дитячі музичні інструменти, ляльковий і пальчиковий театр, набори для творчості — все, що допоможе познайомити дітей з різними видами та формами мистецтва.
  • Технологічна — набори для писанкарства, декупажу, витинанок тощо.
  • Соціальна і здоров’язбережна — набори для вивчення правил дорожнього руху; набори для засвоєння навичок гігієни, норм і правил поведінки; моделі будови скелета та внутрішніх органів людини для розуміння важливості здорового способу життя, корисних звичок.

Окремо можна виділити обладнання для STEM-проєктів, яке досі є дещо незвичним для вітчизняних шкіл. Навчальні роботи, складні конструктори й механізми, мехатронні системи допомагають школярам уже з першого класу розуміти базові принципи програмування, кодування, безпілотного управління, інженерії, сприймаючи їх як невід’ємну частину свого щоденного існування.

Особливості обладнання для 2 класу нової української школи

Дидактичний матеріал для 2 класу НУШ стає складнішим, направленим на розвиток логіки, передбачає комплексні дії та процеси, вдосконалення вже здобутих знань із математики, української та іноземних мов.

Окрім того, з’являється ще більше інтерактивних навчальних засобів, роботів, конструкторів. Другокласники вже готові досліджувати навколишній світ за допомогою складнішого навчального програмного забезпечення, тому перелік наборів для дослідів розширюється. Більше уваги приділяється і вивченню громадянської та історичної освітніх галузей, тому в арсеналі засобів, що допомагають вчителю наочно підкріпити теоретичний матеріал, з’являються набори плакатів «Я в Україні і світі», «Охорона довкілля», «Народні ремесла та художні промисли» та інші.

Де купити дидактичні матеріали для НУШ

Дидактичні матеріали для будь-якого класу НУШ, а також меблі, стенди, обладнання для STEM-проєктів та сучасну техніку для навчання можна у спеціалізованого постачальника товарів для школи, компанії B-Pro. До речі, крім поставок навчального обладнання, B-Pro надає ще й широкий спектр додаткових послуг своїм клієнтам, а саме:

  • методичну підтримку,
  • юридичний супровід,
  • допомогу в проведенні державних закупівель тощо.

Звертайтеся за телефоном (044) 353-33-77 або заходьте на сайт компанії та обирайте все необхідне для обладнання кабінетів початкових класів, природничо-математичного циклу та STEM-лабораторій за вигідними умовами!