Паперова упаковка представляє собою універсальний продукт. Вона також може складатися з плоского гофрованого картонного листа і одного або декількох плоских картонних вкладишів, прикріплених до жорсткої основі. Незважаючи на те, що паперова і картонна упаковка має безліч застосувань, вона найбільш відома як невід'ємна частина упаковки і транспортування товарів. Гарний крафтовий пакет підійде для упаковки будь-якого подарунка, навіть найдорожчого. А полиэтиленовые пакеты краще використовувати для сипучих товарів.

Упаковка може бути виготовлена ​​з різних матеріалів, включаючи:

  • натуральний гофрований картон;
  • папір;
  • деревне волокно;
  • ПВХ;
  • полівінілхлорид (ПВХ);
  • меламін;
  • нейлон;
  • фібровий картон та інші.

Кожен з цих варіантів упаковки має свої переваги і недоліки в залежності від того, для чого вона використовується. А оскільки вона зроблена з різної сировини, кожен з цих матеріалів вимагає різних методів упаковки. Давайте подивимося на основні типи пакувального матеріалу і способи їх виготовлення.

Одностінна упаковка виготовляється шляхом вирізання одного аркуша паперу з більшого листа. Потім його укладають на дно форми, при цьому форма щільно прикріплюється до бічної сторони коробки. Опинившись всередині, зайвий папір відрізається, а решта розрізається на більш дрібні і тонкі шари.

Як згадувалося раніше, упаковка з картону найбільш відома тим, що використовується для харчових продуктів і ліків, але її універсальний характер також дозволяє виробникам створювати крафтові пакети, які підходять для певних галузей. Картон можна використовувати для захисту крихкого і дорогого обладнання від пошкоджень при транспортуванні. В цьому випадку коробка фактично не є частиною товару. Швидше вона діє як пакувальний матеріал. Наприклад, якщо предмет крихкий і його необхідно транспортувати в контейнері, який не тільки міцний, але і дуже надійний, то найкраще використовувати коробку з гофрованого картону. Він також підходить для захисту крихких і цінних речей під час подорожей.

Паперова та картонна упаковка є унікальним рішенням для товарів, які необхідно зберігати в недоступному для дітей місці, наприклад продуктів харчування. Цей тип упаковки найчастіше зустрічається в сфері громадського харчування і супермаркетах.

Останній і, мабуть, найпопулярніший вид упаковки виготовляється з переробленого паперу

Як ви, напевно, знаєте, папір - один з найбільш поширених джерел вторинної переробки. Однак через високу вартість покупки нового паперу і обмеженої кількості дерев, цей ресурс необхідно правильно утилізувати. Вторинний папір можна використовувати для створення гофрокоробів для захисту товарів, яких в даний час немає в магазинах або які потребують додаткового захисту. Ці коробки не обов'язково можуть продаватися як картонні, їх можна зробити так, щоб вони виглядали так само, як звичайні паперові коробки, з привабливим дизайном, щоб зробити їх привабливими для споживачів.