Що ж таке фітнес? Звідки він взявся, і для чого він потрібен? Постараємося відповісти на всі ці питання. До фітнесу можна віднести будь-яку фізичну навантаження, що дозволяє підтримувати організм в хорошій формі. А займатися спортом краще у спеціалізованому клубі, наприклад у uniforce.ua під наглядом тренера.

Існує три розділи фітнесу:

  • загальний;
  • фізичний;
  • аеробний.

До загального можна віднести досягнення фізичної і духовної гармонії за допомогою легких тренувань, розтяжок, вправ. Таким чином проводиться насичення клітин організму корисними речовинами. Фізичний фітнес спрямований вже на конкретне досягнення будь-якої мети. Наприклад, тренування сили окремих м'язів, або організму в цілому і витривалості. Сюди ж можна віднести і тренування дихальної та серцево-судинної систем. Цьому сприяє і нова система тренувань – EMS (electric mio stimulation). На ЕМС тренуваннях м'язи скорочуються під впливом слабких електричних імпульсів.

ЕМС тренування сприяють зниженню ваги і підтримці відмінної фізичної форми організму

Людям, які розмірковують над зниженням ваги, підійде аеробний фітнес. Він здебільшого спрямований на розтяжки і вправи, де багато різних рухів. Загалом, він спрямований на прискорення обміну речовин. Фітнес корисний всім без винятку людям від малого до великого.

Його користь полягає в тому, що він дозволяє добре розім'яти всі м'язи тіла після важкого робочого дня. Крім того, він дозволить стати активнішим, швидшим, енергійнішим. Ви зможете багато чого встигати. Тренування сповільнюють процес старіння за рахунок насичення клітин організму киснем, розганяючи кров.

Можна багато перераховувати гідності, але в цілому це добре позначається на людині, її енергійності, спритності, витривалості, бадьорості, настрої. Шкоди для здоров'я ніякого немає, якщо звертати увагу на самопочуття самої людини та того, як вона дотримується правил безпеки, щоб регулярно розтягувати м'язи після силових вправ. Найчастіше люди женуться за плоским животом, або терміново їм треба щось підкачати, домогтися результату в короткі терміни. Такого робити не можна, тому що в гонитві можна серйозно нашкодити своєму здоров'ю і доведеться довго реабілітуватися, відновлюватися. Наприклад, можна зірвати м'язи, або довести себе до перевтоми, нервового виснаження.

Краще планомірно йти до результату!

Добре харчуватися, якщо тренування вимотують. Загалом, якщо все робити за правилами і слухати тренера, все буде добре. Справа у тому, що тренер вже досвідчений і не буде ризикувати своєю кар'єрою заради ваших нестримних прагнень.