акумулятори Львів ціни

Коли настає час заміни акумулятора, ви повинні вибрати правильний тип та параметри для автомобіля. Як це зробити?

Перш ніж вибрати новий акумулятор, варто з’ясувати, який тип та параметри використовувались у вашому автомобілі виробником. Якщо у нас новий автомобіль, великих проблем з ним немає. Просто загляньте під капот. У випадку із старим вживаним автомобілем, коли ви є другим чи третім власником, це може бути трохи складніше. По-перше, акумулятор, можливо, вже був замінений попереднім власником. Перш за все, потрібно визначити найважливіші особливості: тип акумулятора та його ємність, потужність запуску. На сайті https://www.akumexpres.com/ ви можете дізнатись про ці параметри та придбати потрібну модель.

У всіх старих автомобілях, які не мають системи старт-стоп, є свинцево-кислотні акумулятори. Найновіші, що мають старт-стоп та регенерують енергію від гальмування, вимагають використання більш дорогих акумуляторів: AGM, EFB, AFB або ECM.

У випадку пускового струму та потужності ви повинні мати точні дані, надані виробником автомобіля. Ви можете дізнатись в авторизованому сервісному центрі або скористатися пошуковою системою на веб-сайті одного з виробників акумуляторів. Ці параметри можуть дещо відрізнятися від номінальних, але фахівці рекомендують, щоб ця різниця не перевищувала 10%

Акумулятор в моторному відсіку знаходиться в корпусі або на підставці. Тому його розмір повинен бути відповідним. Також зверніть увагу на полярність. Це може бути правий або лівий плюс.

Свинцево-кислотні акумулятори

Свинцево-кислотні акумулятори: найпопулярніший і найстаріший тип акумуляторів, що використовуються в автомобілях

Не так давно з їх допомогою рухалися всі без винятку машини. Зараз це трохи змінилося. У нових автомобілях від цього рішення відмовляються на користь більш сучасних, адаптованих до багатьох систем, що використовуються в автомобілях. Однак це не означає, що ці акумулятори швидко стануть минулим. Свинцево-кислотна батарея складається з комірок. Кожна комірка складається з набору батарейних пластин. Єдина пластина виготовлена ​​з анода з металевого свинцю та катодів із діоксиду свинцю. Все це наповнено 37% розчином води з сірчаною кислотою та добавками. Ця рідина називається електролітом. Великою перевагою цього типу батарей є низька ціна.

Акумулятори AGM

Це інший тип акумулятора. Він використовується для системи старт-стоп. Це забезпечує навіть у кілька разів більшу довговічність та кількість циклів зарядки / розрядки, ніж звичайні батареї. Вони також стійкі до значних розрядів. AGM призначені для автомобілів, які мають багато електронних систем, включаючи старт-стоп з рекуперацією енергії від гальмування. Підвищення довговічності батарей AGM було досягнуто шляхом капсулювання електроліту в скляні мати. Це також гарантує високу герметичність усієї батареї. Якщо вас цікавлять акумулятори Львів ціни встановлює доступні.

Потрібно бути обережним при заряджанні цих батарей, оскільки вони вимагають дещо іншого способу. Тож найкраще це робити за допомогою автоматичного зарядного пристрою AGM.

Батареї EFB, AFB, ECM

Кожен із трьох є модифікованим свинцево-кислотним акумулятором. Їх довговічність набагато довша порівняно зі звичайною конструкцією - навіть удвічі. Вони складаються із збільшеного резервуару електроліту, пластинок свинцю, кальцієвого та олов'яного сплавів. Існують також двосторонні з поліетилену та поліефірного мікроволокна.

Це акумулятори, встановлені в автомобілях із системою старт-стоп. Їх можна використовувати як заміну свинцево-кислотній батареї. На жаль, акумулятори EFB, AFB, ECM не стійкі до глибокого розряду.

Акумулятори, призначені для системи старт-стоп, мають спеціальний датчик, встановлений у поглибленні. Він збирає робочі параметри акумулятора - струм, напругу та температуру.