Одне із захворювань, що має більш сезонний характер, але від цього не стає менш небезпечним відоме багатьом. Це, звичайно ж, грип. Недуга має статус гострого інфекційного захворювання, що вражає, як правило, респіраторні органи та викликає тяжку інтоксикацію всього організму. Небезпека існує у виникненні тяжких ускладнень. Непоодинокі випадки, коли хвороба призводила навіть до летальності.

Збудниками цієї хвороби вважаються віруси. Джерелом же розповсюдження найчастіше є хвора людина. Механізм передачі теж досі банальний - повітряно-крапельний. Лікування грипу з перших моментів прояву має важливе значення. Якщо відповідні адекватні заходи прийняти на протязі 48 годин з першим виникненням симптомів, то найімовірніше, що недуга буде протікати не так гостро. Її перебіг може скоротитися, а рівень ризику виникнення ускладнень зменшиться до мінімуму.

Як лікуватися?

Найпоширенішою практикою лікування вважається використання противірусних засобів. Основна їх частина має хімічний склад. При використанні таких засобів слід уважно стежити за їх протипоказаннями. Бо нерідко компоненти, що входять до складу препарату можуть мати негативний вплив на перебіг інших захворювань.

Інгібуючу активність мають, а простіше кажучи, пригнічують дію та розповсюдження вірусу в організмі деякі природні речовини. Серед них, так звані, флавоноїди. Містяться вони у рослинах, зокрема, малині, смородині, суниці багатьох інших ягодах та фруктах. Деякі їх види є в квітах липи, ромашки, листі чаю, берези, та інших.

Профілактичні засоби

Все ж таки краще запобігти хворобі, ніж її лікувати. Допомогою можуть стати доволі прості, але ефективні профілактичні заходи. Одним з найбільш популярних сьогодні вважається вакцинація. Серед побутових порад – зменшення спілкування з різними людьми в період епідемії та перебування у місцях великого скупчення людей (громадський транспорт, кафе, таке інше), раціональне харчування, загартування, повноцінний відпочинок.

Медичний портал «Грип.ua.», це сайт, що надає достатньо корисну інформацію, стосовно грипу. Тут можна більш детально дізнатися про недугу, її симптоми, методи лікування, багато іншого. І якщо запобігти захворюванню не вдалось, для більш швидкого одужання дуже важно виконувати всі поради лікаря, та дотримуватися постільного режиму допоки не минуть усі симптоми недуги.