Цвітна капуста дуже популярний і цінний овоч. Він належить до сімейства капустяних і має ніжний, злегка солодкуватий смак. Елементом цвітної капусти, яку їдять, є нерозвинені квіткові бруньки та їх стебла. Цвітна капуста - це низькокалорійний овоч, що містить мінерали, вітаміни, каротини та органічні кислоти. Вона росте на дуже багатих і сонячних землях. Дуже вимоглива рослина. Її можна сіяти або посадити як розсаду. Цвіт слід збирати, коли він дозріє, але до заморозків, навіть якщо він ще не повністю розвинений, оскільки може пожовтіти. А про цвітної капусти користь годі й говорити, вона величезна. Якщо вам потрібна цвітна капуста купити Херсон пропонує її від імені компанії Ovochi.

Як підготувати цвітну капусту до приготування

Її слід очистити від листя, промити в холодній воді і подрібнити. При необхідності зріжте пожовклі квітконоси. Також слід відрізати непотрібні шматочки. У каструлі потрібно закип'ятити близько 3 літрів води з трьома чайними ложками солі та однією чайною ложкою цукру. Підготовлені шматочки опустити в киплячу воду.

Як і скільки варити

Цвітну капусту середнього розміру варити без кришки близько 15 хвилин. Після приготування протягом 15 хвилин перевірте, чи вона досить м'яка. Це можна зробити, просунувши виделку через суцвіття. Якщо вона легко входить, капуста уже приготована.

Як подавати капусту цвітну

Можна подавати з маслом і сухарями. Для цього розтопіть вершкове масло, акуратно полийте суцвіття і посипте меленими сухарями. Квітку цвітної капусти також можна додавати в салати і подавати з помідорами, грибами та іншими овочами. Інший спосіб подачі - подрібнити і подати, як пюре. При подрібненні рекомендується обрізати плодоніжки. Цвітна капуста чудово підходить, як інгредієнт супів, ви можете додати її в овочевий або просто приготувати суп з цвітної капусти.

Як купити цвітну капусту

Коли ви вибираєте її в магазині, розгляньте з усіх боків. Овоч не повинен бути затемненим, подрібненим або, звичайно, підгнилим або зі слідами цвілі. Цвітна капуста досить тендітна, треба транспортувати її таким чином, щоб не пошкодити. Ви можете цвітну капусту купити в Херсоні у компанії Ovochi. Цвітної капусти ціна доступна кожному.

Відповідні умови зберігання

Як і броколі, капуста цвітна не придатна для тривалого зберігання. Ви можете зберігати їх протягом 2-5 днів у темному, прохолодному та сухому приміщенні або до тижня у холодильнику - бажано у нижньому ящику при температурі 4-8 C. Заморожувати ці овочі не варто, тому що тоді вони втрачають більшість своїх цінних поживних речовин.