У Києві судитимуть зловмисника за крадіжку велосипедів та мобільного телефону. Про це повідомили в поліції Києва.

До декілька разів поліції надходили заяви від мешканців Шевченківського району столиці про крадіжки велосипедів із приміщення гуртожитку на вулиці Салютній. У всіх випадках слідчі документували правопорушення та розпочинали досудове розслідування.

Правоохоронці довели причетність жителя Київської області до скоєння крадіжок чотирьох велосипедів та одного мобільного телефону. Вночі зловмисник прийшов до гуртожитку на вулиці Салютній, проник до технічного приміщення та викрав два велосипеди. З місця скоєння злочину правопорушник втік. Через деякий час із цього ж приміщення він знову викрав велосипеди. Крім того, в гуртожитку у сусіда по кімнаті зловмисник викрав мобільний телефон. Затриманий - 23-річний житель Київської області, раніше неодноразово судимий за крадіжки.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 та ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Досудове розслідування завершено. Матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом скеровані до Шевченківського районного суду для розгляду справи по суті. Фігуранту загрожує до шести років позбавлення волі.