Якщо вирішили придбати автомобіль, необхідно заздалегідь ознайомитися з критеріями, за якими здійснюється вибір машини. Їх кілька, але якщо їх врахувати, то своїм придбанням ви будете задоволені. Непоганим варіантом стануть машини Пежо.

Кузов

Щоб вибрати авто, потрібно спочатку зрозуміти, який кузов вам необхідний. Так, розрізняють:

  1. Седан - двері тут в кількості 4 шт., 2 ряди сидінь і окремий багажник від салону. Кришка багажника горизонтальна. Підійде для їзди на довгі і короткі дистанції.
  2. Хетчбек - це той же седан, але з великою кришкою багажника. Відділення для вантажів нерідко поєднане з салоном і підходить для перевезення об'ємних речей.
  3. Універсал - відрізняється просторим салоном і великим багажним відділенням. У багажника кришка як на хетчбек.
  4. Мінівен - великий універсал з хорошим просторим салоном і високою посадкою водія, завдяки чому йому добре видно дорогу. У багатьох моделях є третій ряд сидінь. Ідеальний варіант для великої родини чи корпоративного транспорту.
  5. Позашляховик - відрізняється підвищеної прохідності по бездоріжжю.
  6. Кросовер - сьогодні цей кузов користується популярністю. Таке авто може проїхати не тільки по асфальту, але і бездоріжжю.
  7. Пікап - це щось середнє між вантажівкою і позашляховиком. Багажного відділення немає, але є кузов, в якому можна розмістити об'ємний вантаж. У кабіні може бути 2-3 ряди сидінь.
  8. Купе - найчастіше сьогодні це звичайні седани з відмінним салоном і презентабельним видом.
  9. Кабріолет і родстер - їхня відмінність в який складається верху. У другому варіанті автомашин один ряд сидінь. В кабріолеті можуть бути встановлені додаткові крісла позаду основного ряду.

Вибір коробки передач

Ще один параметр, який важливий при виборі машини - тип коробки передач. Вони бувають:

  • механічними - робота проводиться важелем коробки передач і зчепленням. Це варіант не підходить тим водіям, яким складно утримувати в голові відразу кілька дій;
  • автоматичними - перемикання передач відбувається без втручання людини. Автомат варто вибрати новачкам;
  • роботизованими - це комбінація автомата і механіки. За робочим параметрам повністю відповідає автоматичній коробці передач;
  • варіаторами - ступені в цьому випадку віртуальні. Завдяки варіатор можна заощадити паливо, авто розганяється без ривків.

Двигун: який вибрати

Існує кілька різновидів силових агрегатів, які вибирають виходячи зі своїх бажань чи потреб. Ці пристрої бувають:

  • дизельні - надійний пристрій, що дозволяє економити пальне, вибирати без праці з бруду, а також буксирувати важкі причепи. Ремонт коштуватиме дорого в порівнянні з бензиновим двигуном;
  • бензинові - підходить для вирішення різних завдань. Чи не боїться мінусових температур. Обслуговування недороге. У питаннях економічності не гірше дизельних.
  • електричні - повністю безпечні для екології та працюють майже безшумно. Обслуговування дешевше, ніж двигунів, що працюють на пальному паливі. Але варто честь, що процес заправки можливий тільки на електричних заправках, яких в Росії не так багато;
  • гібридні - найчастіше це машини з двома двигунами.

Види типів приводу:

  • передній - ідеальний варіант для водіїв-новачків. Такі автомобілі стійкі на дорозі. На слизьких поворотах або засніженому покритті ризик бути знесеним мінімальний;
  • задній - комплектується часто на спортивних авто, завдяки гарному розгону. Добре працює на сухих рівних поверхнях, не підходить для новачків;
  • повний - дві осі ведучі. Іншими словами, сила двигуна передається кожному колесу.

Варіанти комплектації

Комплектація також потребує уваги. Від цього аспекту залежить комфорт авто, функціональність. Але варто врахувати, чим більше додаткових опцій, тим вище ціна машини.

Комплектація може бути:

  • фіксованою - набір опцій вже визначено, але можна доповнити аксесуарами.
  • складальної - дозволяє зібрати індивідуальну комплектацію на певний авто.