Правоохоронці Києва викрили організовану злочинну групу, яка грабувала та чинила розбійні напади на іноземців. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Києва.

Встановлено, що до складу угруповання входили організатор та шість спільників. Зловмисники підшукували жертв - іноземців, які прибули в Україну для навчання, туризму чи роботи - у додатках для знайомств.

"Злочинна схема передбачала відпочинок жінок із іноземцями в одному із столичних ресторанів, де працював організатор угруповання. Після зустрічі чоловікам надавали для оплати чек із сумою, яка була значно більшою за вартість замовлення. У разі відмови розрахуватись за їжу та напої фігуранти погрожували потерпілим фізичною розправою, після чого відбирали у них гроші та особисті речі", - розповів начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління столичної поліції Вадим Коломієць.

Організатором банди виявився 36-річний іноземець. До злочинного угруповання також входили п'ятеро українців та уродженець іноземної держави.

Фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 186, ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 186 КК України (грабіж, скоєний в особливо великих розмірах або організованою злочинною групою) та ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих або особливо великих розмірах або вчинений організованою групою або в умовах воєнного стану).

Обвинувальний акт направлено до суду. Зловмисникам загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.