Дистанційна робота полегшила життя багатьох офісних працівників. Такий формат дозволяє не тільки працювати не виходячи з дому, а й наймати спеціалістів з-за кордону. Як зробити це легально та не отримати штраф? Про це знають у Indigo Tech Recruiters.

Хто може наймати на роботу нерезидента

Українські компанії давно практикують наймання іноземних громадян для роботи в нашій країні на різних посадах. В основному це сфера ресторанного бізнесу, медицина та інші вузькі спеціальності. Не менш популярна сфера IT для іноземців. Співпраця вигідна для обох сторін: співробітник отримує хороші умови роботи, а компанія - висококваліфікованого спеціаліста.

Найняти на роботу іноземного працівника може практично будь-яка фірма. Роботодавцем може виступити фізична чи юридична особа. Зазначимо, що іноземці не можуть працювати на посадах, які передбачають обов'язково мати громадянство України.

Шукати вакансії співробітників можна на спеціальних порталах та в соцмережах. Також багато рекрутерів звертаються до закордонних колег, які допомагають досить охоче.

Як отримати дозвіл на найм іноземного співробітника

Щоб отримати дозвіл, необхідно звернутись до Державної служби зайнятості в Україні. Документ видається на конкретну посаду і його обмежений. Відсутність офіційного документа спричинить штраф.

Зазвичай дозвіл на працевлаштування надається протягом 7-10 робочих днів після подання документів. Підписати трудовий договір з іноземним громадянином слід упродовж 3-х місяців. Дозвіл видається терміном 1 чи 3 року, після чого його можна продовжити.

Які документи потрібні нерезиденту для працевлаштування

Щоб отримати дозвіл, необхідно надати пакет документів, серед яких:

  • заяву (від імені компанії-роботодавця);
  • проект договору;
  • паспорт майбутнього співробітника та його кольорова фотографія 3,5х4,5 см;
  • квитанція про оплату державного збору;
  • документ, що підтверджує наявність певної освіти.

У деяких випадках потрібна медична довідка, документ про те, що іноземна особа не причетна до державної таємниці, довіреність (якщо документи подає представник) та інші. Усі документи нерезидента необхідно легалізувати та перекласти українською мовою.

Список документів може змінюватись - залежно від посади, на яку претендує іноземний фахівець.

У деяких випадках нерезидентам не потрібен дозвіл на працевлаштування. Це стосується осіб, які отримали посвідку на проживання або вважаються біженцями, спортсменів, артистів та журналістів, викладачів, працівників аварійних та рятувальних служб, релігійних діячів.

Особливості укладання трудового договору з іноземним співробітником

Трудовий договір захищає інтереси співробітника та роботодавця, тому складати його потрібно грамотно. Юристи, які працюють у компанії, знають особливості законів та статей, що регулюють працевлаштування іноземних громадян та інші нюанси, тому обов'язково зверніться до них за допомогою.

Оформлення нерезидентів працювати – справа непроста. Щоб все пройшло без сучка та задирки, звертайтеся до кваліфікованих юристів ще на стадії подання документів до Центру зайнятості. Такий грамотний підхід економить час, сили та фінанси.