Є бажання насолодитися традиційними стравами української кухні? Експерти і досвідчені гурмани рекомендують приготувати куліш. Цікавить вдалий рецепт цієї популярного страви? На сайті подан не тільки докладний опис використовуваних продуктів, а й викладено покрокова процедура приготування. Додатковий позитивний момент: фото кожного кроку. Візуальне сприйняття поряд з предметним описом допомагає уникнути помилки при приготуванні.

Важливий момент, традиційне блюдо не готується вдома на печі. Тільки багаття, який надає кулешу саме той, незабутній смак і аромат. В принципі, все гранично просто, адже козаки вже точно не варили куліш, використовуючи для цього кухонну техніку. Тому, якщо є бажання насолодитися автентичним блюдом, варто виїхати на природу. Якщо особливо не вдаватися в деталі, підійде і сквер, поруч з будинком. Головне – це живий вогонь багаття і правильно підібрана ємність. В ідеалі, чавунний казан з товстими стінками.

Вибір продуктів

Говорити про те, що для кулешу підходить виключно свинина, не можна. За оцінками експертів, відмінний смак не залежить від обраного типу м'яса. Головний показник – це свіжість. Тому, при бажанні, для приготування кулешу можна використовувати, як куряче філе, так і свинячу вирізку. Альтернативний варіант: тушонка.

Важливий момент: м'ясо не варто солити або маринувати заздалегідь. Ці маніпуляції потрібні вже на момент готування. Та й то, після того, як продукт трохи протушкується в гарячому маслі. Сіль і перець традиційно за смаком.

Чи є сенс використовувати прянощі? Все залежить від особистих переваг. Є бажання приготувати традиційний куліш, відчувши себе козаком, тоді тільки перець і сіль. Якщо ж присутній дух авантюризму, то можна використати пряні трави, які додадуть страві незвичайний смак.

Додаткові рішення

Як правило, для прикраси готового кулешу використовується зелень. Йдеться про петрушці та кроп, які надають страві яскравий вигляд. Альтернативний варіант: сирі яйця. При контакті з окропом, білок миттєво зварюється, що допомагає створити незвичайні візерунки на поверхні.