У знаменитих AirPods помітних конкурентів з самого початку було чимало. Проте, мабуть, по-справжньому небезпечною для Apple ця конкуренція стала тільки з появою бездротових Momentum True Wireless від Sennheiser, котрі були анонсовані ще на берлінській IFA-2018, і невдовзі з'являться у продажу.

Для тих, хто ще не зовсім в курсі, про що йдеться, розповідаємо.

Momentum True Wireless - це перші повністю бездротові навушники (хоча, точніше буде сказати, гарнітура) в колекції Sennheiser. І що цікаво, модель не лише геть позбавлена будь-яких кабелів чи дротового оголів'я, а ще й оснащена новими 7-міліметровими динамічними випромінювачами, що з ними Sennheiser дійсно має всі шанси "визначити нові стандарти якості звучання повністю бездротових навушників", як нинішніх, так і майбутніх.

Momentum True Wireless от Sennheiser: профессиональный ответ на AirPods

Як і личить ультрасучасним навушників преміум-класу, нові Momentum True Wireless підтримують Bluetooth останнього покоління, а також кодеки AAC (lossless) і Qualcomm-івський apt-X Low Latency, тобто, не тільки відтворюють звук так званого аудіофільского рівня, але й здатні ідеально синхронізувати аудіо та відео не просто у фільмах чи роликах, а й у найшвидших мобільних іграх.

Плюс до цього, у Momentum True Wireless передбачений цілий комплекс функцій, з якими ці навушники надзвичайно зручні саме для мобільної експлуатації.

Momentum True Wireless от Sennheiser: профессиональный ответ на AirPods

Фірмова функція Transparent Hearing (між іншим, така ж сама, як і у топових повнорозмірних гарнітур Sennheiser) дає змогу буквально одним натисканням увімкнути зовнішні мікрофони та послухати, що відбувається навколо (на вулиці, в транспорті тощо) або з кимось за потреби, не виймаючи для щоразу навушники з вух.

А завдяки тим же мікрофонам, у користувач, по-перше, завжди має прямий канал голосового зв'язку (притому високоякісного і перешкодостійкого) з мобільними помічниками у своєму смартфоні (з Siri чи з Google Асистентом), а по-друге, може телефонувати і приймати телефонні дзвінки прямо на навушники. Отже, весь необхідний функціонал мобільного гарнітури у Momentum True Wireless теж є.

Momentum True Wireless от Sennheiser: профессиональный ответ на AirPods

Ви скажете, що це все прекрасно, але як щодо якості звуку? І ми відповімо: саме ним, звуком тобто, нас Momentum True Wireless почали дивувати ще у виставковому залі IFA. І що характерно, спочатку здивували вони не стільки функціоналом, скільки добротною звукоізоляцією. І дивуватися було чому. Ви одягаєте навушники, включаєте перший же трек, і відразу ж забуваєте про те, що перебуваєте у мега-галасливому залі величезної міжнародної виставки, і просто слухаєте потужний та деталізований звук з чітко окресленим спектром фірмових Sennheiser-івських басів.

Momentum True Wireless от Sennheiser: профессиональный ответ на AirPods

Скажемо більше: як і будь-які преміумні навушники, хоч дротові, хоч бездротові, маленькі Momentum True Wireless потрібно послухати самому. У плані звуку можуть вони й насправді набагато більше, аніж переважна більшість нинішніх бездротових моделей, і одним лише цим потребують до себе підвищеної уваги. Простіше кажучи, це не просто модні вкладиші, тільки без кабелів. Їх якщо й порівнювати з чимось, то, напевно, починати треба з великих накладних моделей. Тоді зрозуміліше буде, для чого в Sennheiser взагалі вирішили затіяти навушники у такому форм-факторі, і чому вони стільки коштують.

Momentum True Wireless от Sennheiser: профессиональный ответ на AirPods

Втім, відчуваються і навіть виглядають нові Momentum True Wireless абсолютно інакше, чим ті ж AirPod-и. Надягаються вони не так, на вигляд вони більш лаконічніші і якісь зовсім стриманіші. Напевно, це від того, що Momentum True Wireless зробили насамперед для того, щоб люди в них із задоволенням слухали музику, а не статуси підкреслювали (правда, у даному конкретному зі статусом теж проблем не буде).

Ну, і на завершення додамо також, що новинка має захист від вологи, відмінно підлаштовується під анатомію вуха і розрахована на 4 години автономної роботи в активному режимі (відтворення, зв'язок та ін.). Щодо автономності, то здавалося б, 4 години - не так і багато. Однак, це коли не враховувати, що Momentum True Wireless теж мають ще й свій кейс. А у ньому теж є акумулятор, від якого навушники можна швидко зарядити, і повного заряду якого вистачає ще на 12 годин роботи, тобто аж на цілий день.