Миття підлоги – це обов'язкова процедура прибирання, як квартири, так і приватного будинку. Багато представників сучасного суспільства її недолюблюють і намагаються відкласти, тому що мова йде про трудомісткість. Але, якщо правильно підібрати швабри для миття підлоги, які можна купити при відвідуванні спеціалізованого ресурсу m-d.ua, то прибирання перетворюється в захоплююче заняття. Більш того, мова йде про якісне видаленні пилу та сміття, що відбивається на створенні комфортного мікроклімату в приміщенні.

Окремо варто відзначити, що сьогодні швабри для підлоги представлені в воістину колосальному розмаїтті, тому питання їх правильного вибору є сенс приділити пильну увагу.

Основні параметри

Вибираючи швабру, варто врахувати:

  1. Матеріал виготовлення. В даному контексті мова йде не тільки про ручку, а й додаткових рішеннях. В ідеалі, орієнтуватися на щільний полімер, який витримує значне механічне навантаження.
  2. Тип виконавчого органу. Простими словами, що використовується для миття підлог: губка або спеціальна насадка з мікрофібри.
  3. Додаткові можливості. Віджимання, телескопічна ручка, можливість повернути нижню площадку – це лише незначний перелік, наявність якого полегшує миття підлоги в цілому.

Особливості використання швабри

Як правило, швабри в сучасному виконанні йдуть в комплекті зі спеціальним відром. Але, при бажанні заощадити, цілком реально використовувати просту ємність для води. Варто з розумінням поставитися до того моменту, що при використанні швабри з губкою, повністю видалити воду не вийде. Тому, такий девайс не рекомендується застосовувати на підлогове покриття, яке боїться вологи. Наприклад, на ламінаті або інших видах.

Також, важливим моментом, від якого залежить довговічність використання швабри, виступає правильна організація зберігання. Важливо ретельно висушити губку або ганчірку з мікрофібри, що виключить виникнення грибка і цвілі.

Використання миючих засобів

Секрет вдалого і ефективного миття підлог багато в чому полягає не тільки в правильному виборі швабри, а й в грамотному використанні спеціальних миючих засобів. Відштовхуватися варто від складності забруднення та типу підлогового покриття. Благо, на прилавках магазинів побутової хімії представлений значний асортимент миючих засобів для підлог, що допомагає підібрати оптимальний варіант за адекватними цінами.