Бетон – універсальний матеріал, який застосовується на кожному будмайданчику. Він має найширшу сферу застосування, з його допомогою будують паркани і зводять величезні хмарочоси. Причина в його унікальних характеристиках, до того ж вартість 1м3 бетону відносно невелика.

Чому краще купувати готовий бетон?

Якщо на об'єкті, що будується потрібен бетон, краще не готувати його самостійно, а орендувати бетономішалку та замовити доставку готового матеріалу на найближчому бетонному заводі. Справа в тому, що оренда бетономішалки дозволить швидко та без втрат доставити розчин на будмайданчик. Постачальники зазвичай доставляють бетонний розчин в будь-якому потрібному обсязі.

Щоб виготовити суміш на будмайданчику, доведеться замовляти пісок, щебінь, цемент, змішувати все в необхідних пропорціях. Навіть невелика помилка може призвести до негативних наслідків. До того ж знадобиться місце для сировини і бетономішалка. Звичайно, якщо суміші потрібна в невеликій кількості, доцільніше зробити її самим. Але підприємства, якими здійснюється продаж бетону з доставкою, повинні добре знати особливості цього матеріалу і виконувати транспортування у відповідності з усіма існуючими правилами.

Якими повинні бути умови транспортування

Бетон – унікальний матеріал, але у нього є один недолік. Він дуже вимогливий до умов перевезення. Якщо суміш певний час буде перебувати нерухомо, вона почне розшаровуватися – щебінь опиниться на дні, пісок з цементом на поверхні. Матеріал втратить однорідність.

Можлива і інша неприємність – суміш почне схоплюватися прямо в дорозі. Тому при доставці розчин постійно повинен перебувати в русі. Забезпечити такі умови може автобетономішалка. Це спеціалізований транспортний засіб, бетон в якому безперервно перемішується.

Використання подібної спецтехніки дозволить доставити бетонний розчин навіть на віддалений об'єкт без втрати якості. Будівельники отримають свіжий матеріал, готовий до застосування. Тим часом перевезення за допомогою самоскида може супроводжвуватись псуванням суміші.

Оскільки бетонні заводи зазвичай мають автобетономішалка різних обсягів, клієнт має можливість замовити саме ту кількість матеріалу, яка йому необхідна. Як правило, такі транспортні засоби укомплектовані пристроями, що дозволяють швидко і без втрат вивантажити розчин в потрібне місце.

Ціна бетону за 1 куб з доставкою залежить від ряду факторів, у тому числі марки матеріалу і дальності маршруту.