Сьогодні є люди, які з дитинства піддалися страху перед вивченням іноземних мов. Але, оскільки без цих знань сьогодні практично неможливо обійтися, то вирішувати проблему вони намагаються всіма можливими способами. Сучасність поряд з рухомим технічним та цифровим прогресом пропонує масу варіантів й методик для осягнення даної науки. Це добре, оскільки всі люди різні, та чим більше їм буде запропоновано варіантів, тим легше буде кожному підібрати індивідуальний ефективний спосіб навчання.

На веб-ресурсі audiolang.info пропонуються аудіо уроки англійської мови, які стануть у пригоді тим, хто сприймає інформацію більше на слух, ніж візуально, читаючи, вивчаючи теорію за підручниками самостійно. Тут пропонуються безкоштовні, але хороші тематичні записи, які підійдуть не тільки для дорослої аудиторії. Вони стануть відмінним посібником також для дітей, які вивчають іноземну мову.

Які ще є методи?

Коли спеціалізовані школи, курси, які пропонують свої послуги категорично не підходять для задуманого заходу, вивчити мову цілком можливо сьогодні вдома. Крім регулярного прослуховування аудіоуроків, можна дивитися англомовні передачі по телевізору (комп'ютеру), художні фільми в оригінальному виконанні без перекладу. Цей спосіб допоможе не тільки вивчити нові слова, фрази, але й поповнити запас сленговими та етнічно-культурними виразами.

Ще одна порада експертів - варто перевести інтерфейс своїх гаджетів (смартфона, ноутбука, інших) на англійську. А якщо є вже власний блог або онлайн-щоденник - його теж почати або продовжувати вести на мові, що вивчається. Потрібно постаратися, встановлюючи різні нові програми, ігри, додатки в рядку «мова інтерфейсу» вказувати - «English».

Ще один дуже ефективний спосіб - читання книг англомовних авторів. Це може бути класика (Шекспір, Діккенс, Бронте, Гарді, Уайльд), а можна читати і сучасних письменників (Роулінг, Бонд, Лессінг, Філдінг, інші).

Останнє, не варто нехтувати різними пропозиціями Інтернету. У його безмежної мережі є маса різних курсів, які можна проходити в онлайн-форматі.