З настанням спекотного літнього сезону нас від перегріву рятує тільки кліматичне обладнання. У житлових будинках це побутові кондиціонери. Вони ж цілком підходять і для офісу. Для виробничих приміщень використовується дещо інша, більш потужна кліматична техніка. Іноді це цілі вентиляційні системи, часто поєднані з системами обігріву та зволоження повітря. Незалежно від того, наскільки складне встановлено обладнання, все одно буде потрібно сервісне обслуговування кондиціонерів, особливо перед настанням сезону.

Напевно, тут варто згадати, що повітря надходить в кондиціонер ззовні. Воно може бути забрудненим, через що в агрегаті або системі накопичується пил. Також в пристроях, що знаходяться всередині приміщення, можуть визрівати цілі колонії цвілевих грибків. Це відбувається в період, коли обладнання не використовується, наприклад, зимою. Тому, перед тим, як запустити кондиціонери знову, їх необхідно ретельно очистити від наявних там забруднень. Вкрай важливо очистити фільтри, щоб вони могли ефективно очищати повітря, яке ззовні потрапляє в приміщення.

Де замовити обслуговування кондиціонерів і вентиляційних систем?

Незважаючи на те, що сьогодні на ринкові можна знайти чимало подібних пропозицій, все ж краще, щоб обслуговуванням займалася спеціалізована компанія. Ще розумніше буде замовити подібну послугу в тому місці, де обладнання було куплено. У такому випадку фахівці, які займалися установкою кондиціонерів або вентиляційного обладнання, також займуться його обслуговуванням. Це перш за все розумний підхід, а ще - пряма економія коштів. Зрозуміло, що покупцеві будуть надані знижки на обслуговування, тому такою можливістю варто скористатися.

Знайти подібних фахівців можна в компанії Ярта, сайт yarta.com.ua, яка займається проектуванням складних кліматичних систем для виробничих цехів, промислових і офісних приміщень. Також вона пропонує якісні кондиціонери для побутового використання. Фахівці компанії не тільки продають обладнання, але ще виконують його монтаж і періодичне сервісне обслуговування.