Обираючи кондиціонер для власного користування, користувачі зазвичай роблять багато помилок. По-перше вони орієнтуються на ім"я бренда замість того, щоб зробити розумний вибір у сторону більш бюджетної, але ніяк не гіршої моделі. По-друге, люди обирають кондиціонер із запасом, або і зовсім не розраховують площу приміщення у якому буде знаходитись кондиціонер Gree. І як результат — неправильний клімат у приміщенні, або переплати та постійні ремонти та обслуговування.

Отже треба добре знати предмет покупки за для того щоб отримати добрий результат за гарні гроші.

Як обрати

Перед тим як іти до магазину, треба виявити декілька речей:

  1. Площу приміщення.
  2. Чи потрібна мульти-спліт система.
  3. Тип кріплення кондиціонеру.
  4. Брати кондиціонер gree із прямим компресором, чи інверторним.

За для цього треба розглянути докладніше кожен із пунктів.

Площа

Треба точно знати площу приміщення с точністю до 2-х квадратних метрів. Якщо обрати кондиціонер недостатньої потужності, то окрім того що він буде невірно зазначати температуру, він буде працювати майже нон-стоп незалежно від реальної температури у приміщенні.

Це приведе до швидкої витрати ресурсу кондиціонера gree, а також до великих рахунків за електроенергію.

Якщо взяти кондиціонер більш потужний, та розрахований на більшу площу, то у цьому випадку, у приміщенні буде завжди холодніше, бо датчики що знаходяться у будь якому побутовому кондиціонері, опрошуються не кожну секундну, а з періодами декілька раз на хвилину. І за час, що кондиціонер буде працювати на повну потужність, він охолодить приміщення значно сильніше, ніж того потребує. Як результат часті застуди та інші ГРЗ.

Мульти-спліт

Не треба брати мульти-спліт, якщо існує потреба що до встановлення систем кондиціювання повітря у декількох кімнатах. Зазвичай мульти-спліт система буде коштувати десь на 20-30 відсотків більше ніж встановлення двох менш потужних кондиціонерів.

Єдиний випадок у якому встановлення мульти-спліта буде раціональним, це коли кімната де буде встановлюватись кондиціонер gree не має прямого виходу до зовнішньої стіни.

Інверторний компресор проти прямого

Що стосується типу компрессора. То це не так важливо як інші характеристики. Прямі компресори працюють із датчиком та завжди вмикаються на повну потужність, коли зміна температури відбувається більше ніж на один градус. Як результат постійні коливання температури на 2 градуси в одну чи іншу сторону.

Обрав кондиціонер gree із інверторним компресором, можна назавжди позбутися проблеми коливань температури у приміщенні, тому що інверторний компресор при зміні температури вмикається поступово, не даючи їй змінитись ще більше.