Вас зацікавив дартс, але ви не знаєте скільки коштує все необхідне для цієї гри? Ми з радістю розтлумачимо вам які види дротиків та мішеней для дартс бувають, скільки все це коштує, і як зробити правильний вибір.

Дартс для новачків

Якщо ви ще не знаєте наскільки сильно зацікавить вас ця гра, витрачати на неї величезні кошти скоріше за все не варто, тому на початковому етапі буде досить купити набір дартс для новачків, який включає: дошку для дартс з пресованого паперу та набір дротиків для дартс.

Але при виборі такого набору, ви повинні знати про підводні камені, які 100% вас очікують. Отже, дошка для дартс обов'язково повинна бути товщиною 2-2,5 см., тонка мішень служить дуже мало і ви швидше за все не отримаєте задоволення від гри на ній. Що стосується дротиків, то їх швидше за все доведеться купити окремо. Стокові дротики в подібних наборах дуже низької якості, жахливо літають і не завжди вструмляються в дошку.

Дешевий набір для дартс

Нормальні дротики, якими грати буде набагато приємніше виглядають так, і коштують порівняно недорого.

Дротики для дартс

Якщо ви все зробите правильно, ви повинні отримати на виході набір для дартс, який прослужить мінімум кілька місяців, а при дбайливому використанні і довше. Вартість мішені складе від 400 до 600 гривень, ціна дротиків до 200 гривень за 6 шт.

Дешеві набори дартс від 150 до 300 гривень можна сміливо назвати одноразовими, підходять вони хіба що для разового походу на природу з дітьми.

Дартс для любителя

Якщо ваша паперова мішень вже повністю зносилася, і ви шукаєте їй кращу заміну, тоді вас сміливо можна назвати вже любителем, і вам потрібно підбирати інвентар вже зовсім іншого рівня.

Купівля мішені для дартс з паперу просто безглузда, оскільки при інтенсивних тренуваннях вона служить до 2-3 місяців. Розглядайте мішень з сизалю початкового або середнього рівня. Якщо розглядати оптимальний варіант за ціною і якістю, краще купити недорогу сизалевого дошку китайського бренду (no name не рекомендуємо), або мішень із сизалю середнього рівня.

Професійний дартс

Подібні мішені коштують в межах 1300-2000 гривень. Мішень з сизалю стійка до зносу і може служити роками, саме в цьому її головна перевага. Крім цього, мішені такого рівня не доводиться постійно ремонтувати як паперові дошки, у яких постійно відходить металевий розділовий дріт.

При бажанні, до такого набору для дартс можна прикупити і дротики більш високої якості. Один набір таких дротиків коштує 200-350 гривень. Як правило вони набагато важчі за дешеві, та мають більшу довжину. Але купувати додатково дротики не обов'язково, оскільки майже всі дошки для дартс з сизалю комплектуються непоганими недорогими дротиками.

Професійний дартс

Якщо ви займаєтеся дартс професійно, або це ваше улюблене захоплення, тоді економити на інвентарі немає ніякого сенсу.

Мішені для дартс професійного рівня коштують близько 100 у.о., іноді трапляються і недорогі китайські варіанти з вартістю до 2000 гривень. Основною відмінністю подібних мішеней є відмова від розділового дроту і перехід на металеві пластини, які вбудовані прямо в сизаль. Такі мішені для дартс служать багато років при правильному використанні, крім цього на них дуже рідко бувають відскоки дротика. Саме такі мішені використовуються на професійних змаганнях з дартсу.

Дротики з вольфраму

Що стосується дротиків, то для професіоналів підійдуть тільки дротики з вольфраму. Вони коштують від 800-900 гривень і вище. Головною їх перевагою є діаметр і вага. Дротики з вольфраму порівняно важкі навіть при невеликому діаметру барелі, що дозволяє потрапити декількома дротиками в один маленький сектор, щоб отримати максимальну кількість очок.

На цьому наш огляд дартс інвентарю підійшов до кінця. Бажаємо вам успіхів у ваших хобі.

Матеріал підготовлений: Cubes Darts Club.