Ніколи більше не голитися здається нездійсненною мрією, чи не так? Хто б не захотів назавжди відмовитися від бритви і як і раніше мати шовковисто-м'які ноги, гладкі пахви або лінію бікіні, яка не потребує догляду з видалення?

Відкрийте дисконтні програми та сайти що пропонують знижки, і ви знайдете сотні центрів лазерної епіляції, які обіцяють здійснити цю мрію - і все це за низькою ціною! Але чи дійсно вам варто купувати лазерну епіляцію на сайті групових знижок? Зрештою, технічно це медична процедура, навіть якщо вона не така серйозна, як операція на відкритому серці.

Завжди досліджуйте центр, в якому ви купуєте процедуру лазерної епіляції (перевірте їх веб-сайт та гугл відгуки, щоб дізнатися, як і на якому обладнанні вони працюють і чи є у інших їхніх клієнтів позитивний досвід).
Але що ще потрібно знати, перш ніж назавжди відмовитися від гоління? Ми розповіво вам, що потрібно знати перед лазерної епіляції.

Видалення волосся лазером - це назавжди?

Лазерна епіляція є засобом постійного зменшення волосся (так, коли-небудь вони зникнуть всі), а не миттєве видалення усього волосся в обраній зоні. Пацієнтам нерідко потрібно проводити підтримуючу терапію один раз на рік, навіть після того, як область була повністю позбавлена волосся. Причина: лазер націлюється і руйнує ваші активні волосяні фолікули, але нові фолікули можуть розвинутися через гормональні зміни.

Які ризики?

Найбільший ризик при використанні лазерів - це пошкодження очей. І ви, і людина, що працює з лазером, повинні носити захисні окуляри по типу використовуваного лазера. Інші ризики включають отримання мікроожогов і почервоніння. Деякі почервоніння і набряк одразу після процедури - це нормально, але якщо ви отримуєте опік або пухирі, значить, технік використовує не той тип лазера або не ту частоту, який підходить для вашого типу шкіри.

Це боляче?

Процедура не дуже болюча. Якщо ви потрапите у салон де роблять лазерну епіляцію Moveo - ваші відчуття будуть безболісні. Тільки легке тепло. Якщо брати діодний лазер - це бкде нагадувати поколюючі відчуття особливо некомфортно буде у зоні бікіні. Але це відчуття діє всього на мілісекунди - час, необхідний лазеру, щоб націлити ваш волосяний фолікул і прибрати його (звичайно, це означає, що він буде жалити кожен активний волосяний фолікул). Незважаючи на те, що після процедури ваша шкіра може стати трохи червоною, на той час, як ви покинете клініку, ви не повинні відчувати болю або дискомфорту в оброблюваній області.

Чи повинен я вибрати клініку, де практикує саме лікар або досить косметолога?

Хоча вам не обов'язково йти до лікаря для цієї процедури, попередня консультація лікаря вкрай бажана. Також важливо, щоб спеціаліст з лазерної епіляції був високої кваліфікації.

Оскільки лазерна епіляція - це вибір правильного лазера для вашого типу шкіри, спеціаліст також повинен оглянути вас і визначити, які настройки найкраще підійдуть для обраної зони, адже волосся на різних ділянках тіла різне за структурою та забарвленням.

Деякі ліки, такі як антибіотики або гормональні контрацептиви, можуть зробити вашу шкіру чутливою до лазеру. Тому ви маєте чесно розповісти, які препарати ви приймаєте.

Чи подіє лазерна єпіляція на мій тип шкіри і колір волосся?

Лазерна епіляція Moveo працює практично на всіх типах шкіри - від дуже світлошкірих людей (або того, що відомо як Тип I за шкалою Фітцпатрік, тест на визначення типу шкіри), аж до Типу V або навіть VI (який є темною шкірою).

Світле, або світло-руде волосся складно видаляти, і вам може знадобитися більша кількість процедур. Сиве волосся не піддається лазерній епіляції через повну відсутність меланіну в ньому.

Скільки часу це займе?

Фактичний час процедури залежить від оброблюваної області. Кожен волосяний фолікул видаляється за мілісекунду, тому для обробки невеликої області (наприклад, пахв) буде потрібно десять хвилин, а для більшої області (наприклад, ніг) може знадобитися година.

Що стосується кількості часу, який вам знадобиться, перш ніж ви повністю позбудетеся від волосся, передбачається п'ять-вісім процедур. Більшість людей бачать різке скорочення після трьох або чотирьох процедур, і вісім - це, ймовірно, максимальна кількість процедур, яке вам потрібно на будь-якої однієї області. Але для світлого волосся може бути і десять і дванадцять процедур;

Де мені видалити волосся?

Де захочете. Єдине місце, яке вам слід уникати, - це ділянка навколо очей - брови (включаючи монобров), верхню частину щік і скроні потрібно буде вискубувати або натирати воском все життя - через ризик пошкодження очей лазером.