Безкаркасні арочні ангари є чудовою альтернативою капітальним будівлям в цивільному, промисловому, і навіть сільскогосподарському секторі будівництва. Даний тип будівель відрізняється своєю універсальністю, оскільки в арочній конструкції може однаково успішно розміститися і склад, і виробничі площі, і ТРЦ, і навіть закритий спортивний комплекс. Та особливо важлива роль металоконструкцій у сільському господарстві. Якщо вам потрібно овочесховище будівництво його вигідніше проводити з застосуванням сучасних технологій. Особливо приємно те, що ціна на такі ангари значно нижче капітальних аналогів.

Особливості безкаркасних овочесховищ

Неповторність описуваної технології криється в тому, що під час будівництва арочного овочесховища не потрібно використовувати ні балки, ні каркас-ферми, ні опори, ні інші відомі елементи. Справа в тому, що сам профіль є несучим. Таким чином, стає ясно, що споруди є самостійною єдиною конструкцією з високим показником надійності, виготовленою зі сталі першого сорту.

Завдяки незначній масі зведення овочесховища можна провести без підготовки капітального глибокого фундаменту. Це істотно знижує витрати на будівництво. Спосіб, яким здійснюється з'єднання секцій, дозволяє зробити ангар повністю водонепроникним. Дана обставина стала головною причиною того, що арочні ангари поступово витісняють з лідируючих позицій стандартні каркасні будови.

Ще одна важлива відмінна риса технології криється у відсутності каркасу

Арочна оболонка виконана з самонесучої металоконструкції невеликої ваги і не вимагає додаткової установки опор. Дугоподібні холодногнуті профілі не доставляються до місця будівництва на спеціальному транспорті, а виготовляються безпосередньо на будмайданчику за допомогою спеціального обладнання.

Після закінчення прокатки профілі, які отримали арочну форму, з'єднуються один з одним в секції. Даний з'єднувальний спосіб виключає необхідність застосування кріпильних елементів, а також дає гарантію абсолютної вологонепроникності об'єкта. Далі арочні секції (не без участі автомобільного крану) монтуються на підготовлену поверхню і закочуються. Матеріалом, з якого виконуються безкаркасні ангари, є сталева оцинкована рулонна сталь, що має товщину не менше міліметра і не більше півтори міліметра. Будівництво ангара може проводитися як в холодному, так і в теплому виконанні.

Підсумовуючи вищевикладене, можна стверджувати, що зведення безкаркасного арочного овочесховища стане оптимальним варіантом надійної споруди, яке підійде для експлуатації в регіонах з будь-яким кліматом. Описувана технологія успішно застосовується навіть під впливом екстремальної температури. Тобто там, де традиційні будівельні методи безсилі перед обличчям клімату, а також там, де застосування важкої спеціалізованої техніки неможливо.